Εταιρεία ένδυσης απέσυρε παιδικό πουκάμισο - Έγραφε «άφησέ με να σ'αγγίξω»

Αντιδράσεις για τα ακατάλληλα και αμετροεπή μηνύματα πάνω σε παιδικά ρούχα

Δημοφιλής κινεζική εταιρεία ένδυσης αναγκάστηκε να απολογηθεί για την παραγωγή παιδικού πουκαμίσου που είχε τυπωμένες πάνω του φράσεις όπως «καλωσήρθες σητν κόλαση» και «άσε με να σ'αγγίξω». 

Η JNBY απέσυρε το προϊον μετά από online καταγγελία μητέρας που έγινε viral. 

Όπως κατήγγειλε η ίδια, η οικογένειά της αγόρασε το πουκάμισο για τον τετράχρονο γιο της χωρίς να έχει αντιληφθεί τα σχέδια και τα μηνύματα πάνω του. 

«Καλώς ήρθες στη κόλαση. Συγγνώμη; Ποιον καλωσορίζουν;» έγραψε η ίδια στην κινεζική πλατφόρμα social media, Weibo. 

Έκτοτε, κι άλλοι πολίτες μοιράστηκαν στα social media κι άλλα αμφιλεγόμενα προϊόντα της εταιρείας με έδρα το Κονγκ Κονγκ - όπως έναν μαύρο πανωφόρι που είχε πάνω του ένα άτομο που στοχοποιείται από τόξα, μαζί με την ατάκα «όλος ο κόσμος είναι γεμάτος Ινδιάνους. Θα πάρω αυτό το όπλο και θα τους κάνω κομμάτια». 

«Δεν ξέρω αν τα σχέδια είναι σκόπιμα, αλλά δεν υπήρξαν άλλοι σε ολόκληρη εταιρεία να καταλάβουν το νόημά τους;» διερωτήθηκε ένας από τους χρήστες στα social. 

Η JNBY, σε ανακοίνωσή της στο Xiaohongshu (εφαρμογή ανάλογη του Instagram) ανέφερε πως δέχτηκε καταγγελίες για «ακατάλληλα prints» στα ρούχα της, ζητώντας συγγνώμη. 

Όπως πρόσθεσε, η σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας βασιζόταν πάντα στην «ελευθερία της φαντασίας». 

«Στόχος μας ήταν πάντα να φτιάχνουμε μοναδικές δημιουργίες. Όμως, κατανοούμε πως είναι σημαντικό να προωθούμε σωστές αξίες. Στο μέλλον θα τα καταφέρουμε καλύτερα στην ενσωμάτωση καινοτόμων και δημιουργικών σχεδίων με καλά μηνύματα» ανέφερε, μεταξύ άλλων. 

 

Πηγή φωτογραφίας: Weibo

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ