ΗΠΑ: Ο Ντ. Τραμπ παρότρυνε ψηφοφόρους να ψηφίσουν με κάθε τρόπο

ΗΠΑ: Ο Ντ. Τραμπ παρότρυνε ψηφοφόρους να ψηφίσουν με κάθε τρόπο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν

Μετά από εβδομάδες επικριτικών σχολίων για τους πιθανούς κινδύνους εκλογικής νοθείας της επιστολικής ψηφοφορίας, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε χθες τους ψηφοφόρους σε τουλάχιστον μία ρεπουμπλικανική πολιτεία -τη Φλόριντα- να ψηφίσουν με κάθε τρόπο. Μάλιστα, όπως ο ίδιος παρατήρησε, δεν υπάρχει διαφορά στη διεξαγωγή «επιστολικής ψηφοφορίας» με την ψηφοφορία δια της φυσικής παρουσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, έχει αρκετές φορές προειδοποιήσει τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά χωρίς αποδείξεις, ότι η επιστολική ψηφοφορία μπορεί να έχει ως συνέπεια τη διάπραξη εκλογικής νοθείας σε μεγάλη κλίμακα.

Η ψηφοφορία μέσω επιστολών έχει κερδίσει υποστήριξη στις ΗΠΑ ως τρόπος για τον περιορισμό της έκθεσης στο νέο κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι τα συστήματα για την πραγματοποίησή της θα είναι διαφορετικά μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η διεξαγωγή της επιστολικής ψηφοφορίας γίνεται μέσω του ταχυδρομείου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ