ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Ντένβερ

Newsroom
Newsroom

Αναφορές για θύματα

Δύο καθηγητές τραυματίστηκαν, ο ένας από τους οποίους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, από πυροβολισμούς στο γυμνάσιο του Ντένβερ East High School για τους οποίους θεωρείται ύποπτος ένας μαθητής που αναζητείται. 

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ, Ρον Τόμας, δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί στο East High School αναφέρθηκαν περίπου στις 9:50 π.μ. και ότι η αστυνομία και οι ιατροί έφθασαν στο σημείο «πολύ γρήγορα» και εντόπισαν δύο ενήλικες άνδρες με τραύματα από πυροβολισμό.

Όπως είπε ο ένας τραυματίας βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και ο δεύτερος σε κρίσιμη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε ένα πιστόλι είπε ο αρχηγός της αστυνομίας και πρόσθεσε πως ο μαθητής τράπηκε σε φυγή από το σχολείο ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Στη πρώτη ανάρτηση στο Twitter η αστυνομία του Κολοράντο έκανε λόγο για πυροβολισμούς στο σχολείο του Ντένβερ East High School και πρόσθετε ότι υπάρχουν δύο θύματα που μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

 

«Αυτή τη στιγμή, δύο ενήλικα θύματα έχουν εντοπιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής. Πιστεύεται ότι ο ύποπτος δεν βρίσκεται πλέον στο σημείο των πυροβολισμών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες», αναφέρεται σε ένα πρώτο tweet της αστυνομίας του Ντένβερ.

Η περιοχή γύρω από το σχολείο αποκλείστηκε, ενώ οι έρευνες για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το CNNi εξετάζεται σχέδιο για τον απεγκλωβισμό των μαθητών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στο σχολείο, μόλις το επιτρέψει η αστυνομία.

Το γυμνάσιο - λύκειο East High School έχει περίπου 2.500 μαθητές και έχει τις υψηλότερες επιδόσεις από όλα τα δημόσια σχολεία του Ντένβερ.

Το γυμνάσιο βρίσκεται στο City Park της πρωτεύουσας του Κολοράντο και η αρχιτεκτονική του κτηρίου θεωρείται ιστορικό ορόσημο του Ντένβερ.

Πηγή: CNN Greece

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ