Ιρλανδία: Τα ΑΤΜ μοίραζαν λεφτά σε όλους! Ένα τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε ουρές!

Newsroom
Newsroom

Ακόμη και με άδειους λογαριασμούς, όσοι το επιχειρούσαν μπορούσαν να "σηκώσουν" έως και 1000 ευρώ!

Ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα αντιμετώπισαν χθες τα ΑΤΜ στην Ιρλανδία και επέτρεπαν στους πελάτες με άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς να μεταφέρουν έως και 1.000 ευρώ στις καταθέσεις τους.

Η Τράπεζα της Ιρλανδίας χθες δέχθηκε «βροχή» παραπόνων από πελάτες ότι υπήρχε τεχνικό πρόβλημα και για ώρες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Λίγο αργότερα η τράπεζα πράγματι αναγνώρισε ότι είχε ένα τεχνικό πρόβλημα με την διαδικτυακή τραπεζική εφαρμογή και τα προσωπικά τραπεζικά προφίλ.

Λίγες ώρες μετά οι πελάτες της τράπεζας διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να πάρουν μετρητά από τα ΑΤΜ παρά το γεγονός ότι δεν είχαν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Η είδηση έγινε γνωστή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκλήθηκε πανικός.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στις ουρές για να πάρουν τα χρήματα που μοίραζαν κατά λάθος τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Στο Δουβλίνο, το Λίμερικ και το Ναβάν και σε άλλες πόλεις επικράτησε κυκλοφοριακό χάος καθώς οι πολίτες προσπαθούσαν να φτάσουν στα ΑΤΜ.

Στη συνέχεια παρενέβη η Τράπεζα της Ιρλανδίας και προειδοποίησε τους πολίτες ότι όσα χρήματα και αν πάρουν θα τα χρεωθούν στον λογαριασμό τους και θα χρειαστεί να τα επιστρέψουν. Τελικά χρειάστηκε να επιστρατευθούν αστυνομικοί που έκαναν φύλαξη των ΑΤΜ μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ