Καναδάς: Ο μακελάρης που δολοφόνησε 22 άτομα επιτέθηκε αρχικά εναντίον της συντρόφου του

Η γυναίκα είχε «σημαντικές πληροφορίες που μας επέτρεψαν να κατανοήσουμε καλύτερα» τον ύποπτο, υπογράμμισε ο Κάμπελ.

Το χειρότερο μακελειό στην ιστορία του Καναδά ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ο δράστης επιτέθηκε εναντίον της συντρόφου του, ένα γεγονός που ενδέχεται να λειτούργησε ως «καταλύτης» για τις 22 εν ψυχρώ δολοφονίες που διέπραξε στη συνέχεια, έγινε την Παρασκευή γνωστό από την ομοσπονδιακή αστυνομία του Καναδά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καναδά Ντάρεν Κάμπελ παρουσίασε το χρονολόγιο του ανθρωποκυνηγητού που ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ στη Νέα Σκωτία, στο ανατολικό τμήμα της χώρας και που έληξε 13 ώρες αργότερα, όταν ο ύποπτος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Τα κίνητρά του παραμένουν μέχρι σήμερα μυστήριο, επισήμανε.

Εντούτοις, ο Κάμπελ συμπλήρωσε ότι η επίθεση, το Σάββατο το βράδυ, που διέπραξε ο ένοπλος εναντίον της συντρόφου του, η οποία κατάφερε να γλυτώσει και να διαφύγει, περνώντας τη νύχτα στο δάσος, «θα μπορούσε να είναι ο καταλύτης αυτής της αλυσίδας γεγονότων».

Αυτή η γυναίκα ενημέρωσε την αστυνομία την Κυριακή το πρωί ότι ο ύποπτος φορούσε στολή αστυνομικού και μετακινείτο με ένα ψεύτικο περιπολικό.

Το γεγονός ότι η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει, αφού δέχθηκε βίαιη επίθεση, ίσως να εξόργισε τον δράστη, αφήνει να εννοηθεί η αστυνομία.

Οι καναδικές αρχές κατονόμασαν τον ύποπτο ως τον Γκάμπριελ Γουόρτμαν, έναν οδοντοτεχνίτη ηλικίας 51 ετών.

Η γυναίκα είχε «σημαντικές πληροφορίες που μας επέτρεψαν να κατανοήσουμε καλύτερα» τον ύποπτο, υπογράμμισε ο Κάμπελ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ