Κολομβία: 3,5 εκατ. άνθρωποι επιστρέφουν σε αυστηρούς περιορισμούς

Κολομβία: 3,5 εκατ. άνθρωποι επιστρέφουν σε αυστηρούς περιορισμούς

Οι αρχές αντιμετωπίζουν  «ανησυχητικό» ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. 

Εντείνονται τα μέτρα για περίπου 3,5 εκατομμύρια κόσμο στην Κολομβία καθώς οι αρχές αντιμετωπίζουν  «ανησυχητικό» ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. 

Υπό αυστηρό περιορισμό τίθενται οι 2,5 από τους περίπου 8 εκατομμύρια κατοίκους της πρωτεύουσας της Κομολβίας, Μογκοτά. Στην πόλη έχει καταγραφεί το ένα τρίτο από τα 154.000 και πλέον κρούσματα μόλυνσης που έχουν επιβεβαιωθεί από την 6η Μαρτίου στη χώρα.

Πάνω από 5.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 στη χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων, οι 1.123 στην Μπογοτά.

«Η ασθένεια εξαπλώνεται κάθε μέρα. Εδώ και πάνω από τρεις ημέρες, καταγράφουμε πάνω από 2.000 κρούσματα» σε ημερήσια βάση, εξήγησε στον Τύπο η Κλαούντια Λόπες, η δήμαρχος της πρωτεύουσας. «Η ταχύτητα με την οποία μεγεθύνεται η πανδημία στην Μπογοτά είναι ανησυχητική», πρόσθεσε.

Κατά συνέπεια, ως την 23η Αυγούστου, θα επιβάλλεται αυστηρός περιορισμός στην κίνηση των πολιτών για 14 ημέρες κατά συνοικία.

Το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της πρωτεύουσας έφθασε το 90% και η Μπογοτά βρίσκεται πλέον σε κόκκινο συναγερμό.

Η πόλη με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό της χώρας, η Μεδεγίν, άρχισε να εφαρμόζει παρόμοια μέτρα, περιορίζοντας την κίνηση του ενός από τα 2,4 εκατομμύρια των κατοίκων της ως την 28η Ιουλίου, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές.

Η Κολομβία κατατάσσεται στην πέμπτη θέση στη Λατινική Αμερική τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της Covid-19, όσο και ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, μετά τη Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού και τη Χιλή.

Να σημειωθεί πως χθες, Δευτέρα, για πρώτη φορά τα θύματα της πανδημίας στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν τα θύματα της βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ