Κ.Ρίκα: Ποινή κάθειρξης σε πρώην ιερωμένο για κακοποίηση ανηλίκου

Το έγκλημα διαπράχθηκε πριν από δύο δεκαετίες- Ο αρχιεπίσκοπος του Σαν Χοσέ αντιμετωπίζει επίσης δίωξη, διότι φέρεται να συγκάλυπτε επί σειρά ετών, τις πράξεις του Μαουρίτσιο Βίκες

Δικαστήριο στην Κόστα Ρίκα επέβαλε χθες Τετάρτη, ποινή κάθειρξης 20 ετών σε πρώην ιερωμένο για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, δύο και πλέον χρόνια μετά τη σύλληψη του στο Μεξικό, για το έγκλημα που διαπράχθηκε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Ο δικαστής έκρινε τον Μαουρίτσιο Βίκες, ο οποίος στο παρελθόν κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στην ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, στην επισκοπή της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ, ένοχο για την κακοποίηση αγοριού που έκανε θελήματα γι’ αυτόν με αντάλλαγμα, γεύματα για την οικογένεια του.

«Η σύζυγος μου και τα δύο μου παιδιά με υποστήριξαν. Σήμερα, νιώθω τελείως ελεύθερος. Το φάντασμα, που με στοίχειωνε απ’ όταν ήμουν 12 ετών χάθηκε», είπε το 30 ετών σήμερα θύμα, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν στη δίκη.

Ο κ. Βίκες, ο οποίος αποσχηματίστηκε το 2019, όταν ήρθαν στο φως οι κατηγορίες σε βάρος του είχε κατηγορηθεί και για άλλες υποθέσεις κακοποίησης, πριν από το 2003. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς τα παλαιότερα αδικήματα είχαν πλέον παραγραφεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην ιερωμένου υποστήριξε μετά την απαγγελία της ποινής, πως ο εντολέας του δεν γνωρίζει το θύμα, προσθέτοντας ότι θα ασκήσει έφεση.

Ο αρχιεπίσκοπος του Σαν Χοσέ, Χοσέ Κιρός αντιμετωπίζει επίσης δίωξη, διότι φέρεται να συγκάλυπτε επί σειρά ετών, τις πράξεις του Μαουρίτσιο Βίκες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ