Με τη χήρα και την κόρη του Ναβάλνι συναντήθηκε ο Τζο Μπάιντεν

Newsroom
Newsroom

«Η κληρονομιά του Αλεξέι θα συνεχιστεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε την Πέμπτη με τη Γιούλια και τη Ντάσα Ναβάλναγια, τη σύζυγο και την κόρη αντίστοιχα του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς ο πρόεδρος ετοιμάζεται να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η συνάντηση έγινε στην Καλιφόρνια. Η Ντάσα Ναβάλναγια, η κόρη του Αλεξέι Ναβάλνι, είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Stanford.

Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν «εξέφρασε τον θαυμασμό του για το εξαιρετικό θάρρος του Αλεξέι Ναβάλνι και την κληρονομιά του αγώνα του κατά της διαφθοράς και για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ρωσία, στην οποία το κράτος δικαίου θα ισχύει εξίσου για όλους».

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι «η κληρονομιά του Αλεξέι Ναβάλνι θα συνεχιστεί μέσω των ανθρώπων σε όλη τη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο που θρηνούν την απώλειά του και αγωνίζονται για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η συνάντηση με τη Γιούλια και την Ντάσα Ναβάλναγια ήρθε μία ημέρα πριν από τον αναμενόμενο νέο γύρο κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, εν μέρει για τον θάνατο του Ναβάλνι.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ