Ο άνδρας που έγινε φύλακας – άγγελος εκατοντάδων ανθρώπων στη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο

Ο άνδρας που έγινε φύλακας – άγγελος εκατοντάδων ανθρώπων στη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο

Θα θέλαμε κι άλλους τέτοιους ανθρώπους με στολή

Η ιστορία του Kevin Briggs δεν είναι τόσο συνηθισμένη. Αν ήταν δεν θα χρησιμοποιούνταν ως παράδειγμα και ο ίδιος δεν θα είχε πλέον μετατραπεί σε motivational speaker κατά την αυτοκτονίας.

Έκανε αίτηση μαζί με έναν φίλο του για να βρει δουλειά στην τροχαία της Εθνικής οδού των ΗΠΑ. Το 1994 τοποθετήθηκε στην διάσημη γέφυρα του Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για μια γέφυρα που από το 1937, όταν και ολοκληρώθηκε η κατασκευή της, εκατοντάδες άνθρωποι χρησιμοποίησαν ώστε να αυτοκτονήσουν. Κι αυτός ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν υπήρχε ο Kevin Briggs.

Κατά την διάρκεια της θητείας του, μέσω της μεγάλης αίσθησης της συμπόνοιας του αλλά και τον ικανοτήτων του στην συνομιλία, κατάφερε να σώσει περισσότερους από 200 ανθρώπους οι οποίοι ήταν έτοιμοι να βάλουν τέλος στην ζωή τους. Παρολ’ αυτά δεν τα κατάφερε σε όλες τους του τις προσπάθειες, αφού τουλάχιστον δυο άνθρωποι δεν άλλαξαν γνώμη μετά από την συνομιλία τους μαζί του και αποφάσισαν να κάνουν το απονενοημένο άλμα.

Ωστόσο, οι ζωές που σώθηκαν ήταν πολύ περισσότερες, ώστε να του δοθεί το προσωνύμιο «Ο Φύλακας της γέφυρας Golden Gate». Σε συνέντευξή του στο Yahoo είχε δηλώσει πως «Αρχικά προσπαθούσα να μάθω για την περίπτωσή τους και να να δω τι συνέβαινε. Ζητούσα το όνομά τους και τους ρωτούσα αν είχαν οικογένεια, παιδιά. Και ύστερα προσπαθούσα να τους κάνω να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά, γιατί οι περισσότεροι κοίταζαν επίμονα το κενό».

@npr.org

Ακολουθούσε μια τυπική συζήτηση. Τους ρωτούσε τι κάνουν και ποια ήταν τα πλάνα τους για την επόμενη ημέρα. Αν δεν είχαν πλάνα για την επόμενη ημέρα, προσπαθούσε να φτιάξει μαζί τους μερικά και τους καλούσε να επιστρέψουν στη γέφυρα αν αυτά τα πλάνα τους δεν ευοδώνονταν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Οι παρεμβάσεις του ήταν τόσο σημαντικές, που το 2013 βραβεύθηκε από το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή του βέβαια ήταν όταν οι άνθρωποι που έσωσε τον συναντούσαν και τον ευχαριστούσαν που τπους έσωσε την ζωή.

Τον επόμενο χρόνο αποσύρθηκε από την τροχαία και από τότε έχει αφιερώσει όλον του τον χρόνο στην πρόληψη των αυτοκτονιών, ως motivational speaker σε διάφορους οργανισμούς αλλά και ΜΜΕ. Το 2015 εκδόθηκε και το βιβλίο του, το οποίο έγραψε μαζί με τον συγγραφέα Sam Mellinger, με τίτλο (τι άλλο) «Guardian of the Golden Gate: Protecting the Line Between Hope and Despair». Ο Kevin Briggs υπήρξε φύλακας – άγγελος για εκατοντάδες ανθρώπους και η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε κι άλλους τέτοιους ανθρώπους με στολή.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ