Ο Giorgio Armani τιμήθηκε στην Ιταλία

Ο Giorgio Armani τιμήθηκε στην Ιταλία

Για την θρυλική προσφορά του στη μόδα λαμβάνοντας το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής

Τον σχεδιαστή τίμησε σε μια σε μια ιδιωτική τελετή στο Palazzo del Quirinale στη Ρώμη, ο πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella στον 87χρόνο. Η υψηλότερη διάκριση της γειτονικής χώρας, αντικατοπτρίζει τόσο την έξι δεκαετιών καριέρα του Armani στη βιομηχανία της μόδας όσο και την προσωπικότητα του.

«Αυτή η τιμή έχει ιδιαίτερο νόημα για μένα. Προήλθε από τον πρόεδρό μας, ο οποίος δεν είναι μόνο ο αρχηγός του κράτους, αλλά και ένας άνθρωπος του οποίου οι αξίες, το ανοιχτό μυαλό και η ευγένεια είναι αναμφισβήτητα υψηλές», δήλωσε ο Giorgio Armani μετά την τελετή. «Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ την Ιταλία και είναι τιμή μου που λαμβάνω αυτόν τον τίτλο, τον οποίο μου αποδίδει ο πρόεδρος εκ μέρους ολόκληρης της χώρας».

Η υψηλότερη πολιτική διάκριση της Ιταλίας αποτελεί μέρος του Τάγματος της Αξίας, το οποίο απονέμεται σε όσους έχουν διαπρέψει στους τομείς της λογοτεχνίας, των τεχνών, της οικονομίας, της δημόσιας υπηρεσίας και των κοινωνικών, φιλανθρωπικών και ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων. Η αναγνώριση έχει αποδοθεί και σε άλλους Ιταλούς σχεδιαστές μόδας στο παρελθόν, όπως στη Miuccia Prada το 2015 και τον Valentino Garavani το 1986.

Ο Giorgio Armani ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία μόδας το 1975 με τον συνεργάτη και σύντροφο της ζωής του Sergio Galeotti. Με τα χρόνια, το brand επεκτάθηκε στους κλάδους της ομορφιάς, του σπιτιού, της μουσικής, του αθλητισμού και των πολυτελών ξενοδοχείων.

Μέσω του Ιδρύματος Giorgio Armani, το οποίο ιδρύθηκε το 2016, έχει επίσης προσφέρει σε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε νοσοκομεία στην Ιταλία κατά την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

 

Πηγή: lifo.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ