Πώς η έκλειψη Ηλίου μπορεί να αλλάξει για πάντα μια μικρή πόλη της Αυστραλίας

Newsroom
Newsroom

Οι κάτοικοι του Exmouth, μιας μικρής αγροτικής πόλης, πιστεύουν ότι το φυσικό φαινόμενο των λίγων δευτερολέπτων θα προκαλέσει "τουριστική έκρηξη" στην περιοχή τους

Η σημερινή υβριδική έκλειψη Ηλίου, θα διαρκέσει 62 δευτερόλεπτα. Αλλά για μια μικρή αγροτική πόλη στη βορειοδυτική Αυστραλία, τα αποτελέσματα του φαινομένου μπορεί να κρατήσουν για μια ζωή.

Αυτό τουλάχιστον ελπίζουν οι κάτοικοι στο Exmouth και τη γύρω ακτή Ningaloo στη Δυτική Αυστραλία, οι οποίοι φιλοδοξούν ότι το φυσικό φαινόμενο της 20ης Απριλίου που συμβαίνει μια φορά τη δεκαετία, θα μπορούσε να φέρει μια τουριστική «έκρηξη» που θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Η πόλη έχει 3.000 κατοίκους, αλλά θα φτάσουν τους 20.000 αυτή την εβδομάδα, με βάση τις κρατήσεις καταλυμάτων και τις πληροφορίες από την τοπική τουριστική αρχή.

Το Exmouth είναι το μέρος όπου η ηλιακή εκδήλωση της 20ης Απριλίου θα είναι καλύτερα ορατή. Τη στιγμή της ολικής έκλειψης, ο ήλιος, η γη και η σελήνη θα ευθυγραμμιστούν με το αποτέλεσμα να προκαλεί δέος.

Σύμφωνα με τον Κουκ, οι κάτοικοι της περιοχής Ningaloo εργάζονται πάνω από ένα χρόνο, για τις τουριστικές της προσφορές που σχετίζονται με τις εκλείψεις.

Πληθώρα εκδηλώσεων θα κρατήσει απασχολημένους τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων μουσικών παραστάσεων, περιηγήσεων παρατήρησης των άστρων, μαθήματα φωτογραφίας και εκπαιδευτικά προγράμματα αστρονομίας για παιδιά.

Επένδυση στο μέλλον

Το Exmouth βρίσκεται περίπου 1.250 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ, πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας και είναι γεωγραφικά πιο κοντά στην Παπούα Νέα Γουινέα από το Σίδνεϋ ή τη Μελβούρνη.

Τοπικοί τουριστικοί πράκτορες ελπίζουν ότι η άφιξη των επισκεπτών που θέλουν να δουν την έκλειψη, θα ερωτευτούν την περιοχή και θα μιλήσουν γι’αυτή στους φίλους και τις οικογένειές τους.

Συνολικά, η πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας ξόδεψε 13,5 εκατομμύρια δολάρια για ανακαινίσεις υποδομών για την έκλειψη, οι οποίες περιελάμβαναν τα πάντα, από υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης έως πρόσθετο πάρκινγκ.

Οι ντόπιοι μπορεί να ανησυχούν για τη μεγάλη «στιγμή τους στον ήλιο», αλλά ο Κουκ επισημαίνει πόσες ευκαιρίες θα μπορούσαν να έρθουν τους μήνες και τα χρόνια μετά την έκλειψη ηλίου.

Φωτογραφία αρχείου από kevron2002 via vista.create

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ