Σ. Κυριακίδου: Σημαντική η παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε αυτούς που φεύγουν από τον πόλεμο της Ουκρανίας

Η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι "για πάνω από έναν μήνα ζούμε πολύ σκοτεινές στιγμές μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία"

Το πιο σημαντικό είναι η παροχή της "υγειονομικής περίθαλψης που αξίζουν και χρειάζονται" όσοι φεύγουν από τον πόλεμο της Ουκρανίας, ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου προσερχόμενη στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες.

Η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι "για πάνω από έναν μήνα ζούμε πολύ σκοτεινές στιγμές μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Είναι σπαρακτικό να βλέπω κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μου ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, να αφήνουν πίσω τις ζωές τους. Όμως, είναι συγκινητικό να βλέπεις την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην παροχή της στήριξης και της ιατρικής περίθαλψης που χρειάζονται".

" Eίμαστε σήμερα εδώ για να επαναβεβαιώσουμε αυτή την αλληλεγγύη, στέλνοντας φάρμακα και άλλες προμήθειες, πηγαίνοντας τους ασθενείς που χρειάζονται φροντίδα σε άλλα κράτη-μέλη. Έχουμε διασφαλίσει πάνω από 10.000 κρεβάτια και έχουμε ήδη μεταφέρει παιδιατρικούς ασθενείς, ασθενείς που έχουν τραυματιστεί και θα κάνουμε περισσότερα", προσέθεσε επισημαίνοντας παράλληλα ότι ομάδες ειδικών, γιατρών και άλλων ειδικοτήτων βρίσκονται στο πεδίο για να στηρίξουν τις χώρες που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία. Η Επίτροπος ανέφερε ότι θα συζητηθεί η "ουκρανική κρίση από την οπτική την υγείας", το ζήτημα του κορωνοϊού, η ανάγκη για εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών και το θέμα των σπάνιων ασθενειών .

Η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι "είναι δύσκολοι καιροί αλλά γνωρίζουμε ότι ως Ευρώπη είμαστε πιο ισχυροί".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ