Σαγκάη: Πανικός σε κατάστημα – Πελάτες φεύγουν τρέχοντας για να αποφύγουν την καραντίνα

Newsroom
Newsroom

Βίντεο δείχνει την ασφάλεια του καταστήματος να κλείνει τις πόρτες κάποια στιγμή, αλλά το πλήθος τους ανάγκασε να ανοίξουν και να διαφύγουν.

Χαοτικές σκηνές σημειώθηκαν σε κατάστημα Ikea στη Σαγκάη το Σάββατο, με τους πελάτες να προσπαθούν να διαφύγουν καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να τους βάλουν σε καραντίνα.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι προσπαθούσαν να κλειδώσουν το κατάστημα στην περιοχή Xuhui καθώς ένας πελάτης βρέθηκε σε στενή επαφή με ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Βίντεο δείχνει την ασφάλεια του καταστήματος να κλείνει τις πόρτες κάποια στιγμή, αλλά το πλήθος τους ανάγκασε να ανοίξουν και να διαφύγουν.

Η Σαγκάη ήταν σε αυστηρό lockdown δύο μηνών νωρίτερα φέτος.

Έκτοτε, σύμφωνα με την αυστηρή στρατηγική της χώρας «μηδενικού Covid», η πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων έχει διατάξει έκτακτο lockdown περιοχών όπου έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα ή στενές επαφές τους.

Πολλοί έχουν κλειδωθεί σε ασυνήθιστες τοποθεσίες – συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, γυμναστηρίων και γραφείων.

Το ξαφνικό κλείσιμο του καταστήματος Ikea διατάχθηκε επειδή βρέθηκε στενή επαφή ενός εξάχρονου αγοριού που βρέθηκε θετικό μετά την επιστροφή του στη Σαγκάη από τη Λάσα του Θιβέτ, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης, Ζάο Νταντάν.

Μέχρι την Κυριακή είχαν εντοπιστεί σχεδόν 400 στενές επαφές του εξάχρονου αγοριού – το οποίο είναι ασυμπτωματικό – ενώ 80.000 άνθρωποι είχαν λάβει εντολή να υποβληθούν σε τεστ PCR, σύμφωνα με την Shanghai Daily.

Η εξυπηρέτηση πελατών της Ikea δήλωσε την Κυριακή ότι το κατάστημα ήταν κλειστό λόγω περιορισμών του Covid.

Το εμβληματικό κατάστημα Xuhui, που άνοιξε το 1998, ήταν το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης επίπλων στη Σουηδία στην Κίνα. Τώρα διαθέτει 35 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Η Κίνα έχει επιμείνει στην προσέγγισή της με μηδενικό Covid για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού παρά τον τεράστιο αντίκτυπό του στην οικονομία και τις ολοένα και πιο έντονες αντιρρήσεις του κόσμου.

Οι σκηνές πανικού στο κατάστημα Ikea ακολουθούν βίντεο της περασμένης εβδομάδας που δείχνουν ανθρώπους σε άλλο μέρος της Σαγκάης να τρέχουν έξω από ένα κτίριο λόγω φήμης για θετικό τεστ σε κορωνοϊό.

Το lockdown σε όλη την πόλη της Σαγκάης νωρίτερα φέτος είδε εκτεταμένες αναφορές για ελλείψεις τροφίμων και κακές συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα καραντίνας.

Οι απογοητευμένοι κάτοικοι είχαν διαμάχες με το υγειονομικό προσωπικό και ούρλιαζαν από τα παράθυρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους περιορισμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πηγή: topontiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ