Σρι Λάνκα: Σβήνουν τα φώτα στους δρόμους, λόγω...οικονομικής κρίσης!

Το νησιωτικό κράτος ταλαιπωρείται από καθημερινές και πολύωρες διακοπές ρεύματος

Σε μια αναπάντεχη κίνηση θα προχωρήσει η Σρι Λάνκα, το νησιωτικό κράτος του ινδικού ωκεανού, για να εξοικονομήσει ρεύμα: θα σταματήσει να ανάβει τα φώτα στους δρόμους της. Την ανακοίνωση έκανε την Πέμπτη υπουργός της χώρας, που βιώνει τη χειρότερη οικονομική της κρίση εδώ και δεκαετίες.

Η δεινή οικονομική κατάσταση έφερε μαζί της και διακοπές ρεύματος, που αναγκάζουν τα 22 εκατ. πολίτες της χώρας να μένουν στο σκοτάδι ακόμη και επί 13 ώρες την ημέρα. Αιτία για αυτό, η αδυναμία της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει πληρωμές για τα εισαγόμενα καύσιμα, εξαιτίας της έλλειψης συναλλάγματος.

Έχουμε ήδη συμβουλεύσει τους αξιωματούχους να κλείνουν τα φώτα του δρόμου σε όλη τη χώρα για να εξοικονομήσουμε ενέργεια», δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός ενέργειας, Παβίθρα Γουανιαράτσκι.

Αποστολή diesel που εξασφαλίστηκε μέσω πίστωσης αξίας $500 εκατ. από τη γειτονική Ινδία, αναμένεται να φτάσει στη χώρα το Σάββατο σύμφωνα με την υπουργό, η οποία όμως προειδοποίησε ότι η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα.

«Όταν γίνει η παραλαβή θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε τις ώρες διακοπής, όμως μέχρι να αρχίσει η περίοδος των βροχών, κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή τον Μάιο, οι διακοπές ρεύματος θα πρέπει να συνεχιστούν», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο».

Η στάθμη του νερού στους ταμιευτήρες που τροφοδοτούν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια έχει σημειώσει αρνητικά ρεκόρ, ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση έχει εκτιναχθεί στη διάρκεια της ζεστής και ξηρής περιόδου, συμπλήρωσε. 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ