Στη δίνη της κακοκαιρίας η Ευρώπη – Χάος στα αεροδρόμια, εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων

Newsroom
Newsroom

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Τσεχίας

Χάος επικρατεί στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη γηραιά ήπειρο για 4ο 24ωρο.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Τσεχίας, δραματική όμως ήταν η εικόνα στο αεροδρόμιο του Μονάχου όπου εγκλωβίστηκαν και πολλοί Έλληνες.

Τεράστια προβλήματα

Τα προβλήματα στις μετακινήσεις είναι τεράστια, την ώρα που αεροπορικές πτήσεις αναβάλλονται συνεχώς.

«Η κατάσταση είναι τραγική, κοιμόμαστε πάνω σε καρέκλες, μας έδωσαν νερό κάποιοι υπάλληλοι, μας έφεραν κάτι κουβέρτες γιατί κάποια στιγμή μάς έκλεισαν και τη θέρμανση μέσα στο αεροδρόμιο. Την Παρασκευή που ήρθαμε στο Μόναχο, μάς έβαλαν στο αεροπλάνο στις 21.30 και μας είπαν ότι θα πετάξουμε και ξαφνικά στις 00.30 το βράδυ μας είπαν ότι δε θα πετάξουμε, ‘θα πετάξετε αύριο’», λένε Έλληνες εγκλωβισμένοι.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και σε άλλους αερολιμένες στην κεντρική Ευρώπη, όπως στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ και το αεροδρόμιο της Ζυρίχης, εκεί όπου ανακοίνωσαν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω της κακοκαιρίας.

Η κεντρική Ευρώπη έχει παραλύσει και κυρίως η νότια Γερμανία, η Αυστρία, η Τσεχία και η Ελβετία. Πάνω από 15.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα στην Τσεχία.

Σε Αυστρία και Ελβετία οι χιονοπτώσεις οδήγησαν τις Αρχές να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο κατολισθήσεων ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μολδαβία.

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ