Στο ελληνικό προξενείο της Πέρθης ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Newsroom
Newsroom

Ο κ.κ. Μακάριος επισκέφθηκε και το Γηροκομείο "Άγιος Ανδρέας"

Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος επισκέφθηκε διαδοχικά το Προξενείο της Ελλάδος στην Πέρθη και το Γηροκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας. 

Μακάριος Ελληνικό προξενείο

Κατά την επίσκεψη στο Ελληνικό Προξενείο, τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Κυανέων κ. Ελπίδιο και Μελόης κ. Αιμιλιανό, υποδέχθηκε η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου. 

Οι δύο πλευρές είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση, σε κλίμα εγκαρδιότητας, σχετικά με κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα, αφορώντα πρωτίστως τις ανάγκες της ελληνικής Ομογένειας στη Δυτική Αυστραλία. 

Μακάριος Ελληνικό προξενείο

Ο Αρχιεπίσκοπος και η Πρόξενος της Ελλάδος επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία μεταξύ των θεσμών που εκπροσωπούν, ενώ στο τέλος της συναντήσεως αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα. 

Κατά τη μετάβασή του στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου «Άγιος Ανδρέας», ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος έτυχε θερμού καλωσορίσματος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας ΔΑ, κ. Παύλο Άφκο, καθώς και από στελέχη και μέλη του προσωπικού του Γηροκομείου. Ακολούθησε ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις της μονάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί τους ηλικιωμένους που διαμένουν σε αυτή.

Αυστραλίας Μακάριος

Με πολλή χαρά και συγκίνηση, ο Αρχιεπίσκοπος ασπάστηκε έναν – έναν τους ενοίκους του Γηροκομείου και αφιέρωσε ικανό χρόνο για να συνομιλήσει προσωπικά με τον καθέναν και την καθεμιά, καθώς και για να ψάλουν όλοι μαζί. Από την πλευρά τους, οι ηλικιωμένοι ανταπέδωσαν με ζεστά χαμόγελα, εμφανώς συγκινημένοι από τη συνάντηση που είχαν με τον Ποιμενάρχη τους.  

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ