6.285 νέοι φοιτητές στην Κρήτη

Σε πανελλαδικό επίπεδο, ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 77.970 και είναι ίδιος με τον περυσινό.

Θέσεις για 6.285 φοιτητές προβλέπονται για το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 21 στις σχολές που εδρεύουν στην Κρήτη, αριθμός σχεδόν ίδιος με τον περυσινό (6274).

Σε πανελλαδικό επίπεδο, ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 77.970 και είναι ίδιος με τον περυσινό.

 

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την απόφαση που υπέγραψε χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως  και θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αθηνάς Καστρινάκη για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Oπως επισημαίνεται από το Yπουργείο, ο συνολικός αριθμός εισακτέων παραμένει ίδιος με τον τελικό περσινό αριθμό εισακτέων, «ώστε να μην επηρεαστούν περαιτέρω οι υποψήφιοι εν μέσω υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού». Επισημαίνεται, επίσης, ότι η μόνη διαφοροποίηση αφορά στην ανακατανομή των εισακτέων των Τμημάτων Νοσηλευτικής, των οποίων όμως ο συνολικός αριθμός των εισακτέων παραμένει ίδιος.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Τα Χανιά θα υποδεχτούν 951 φοιτητές, η πλειοψηφία των οποίων (765) θα κατανεμηθούν σε Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η μία πλέον Σχολή του ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ) στην πόλη, αυτή των Ηλεκτρονικών Μηχανικών, θα υποδεχτεί 186 φοιτητές. Οι περισσότερες θέσεις είναι στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης (202) και οι λιγότερες στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (122).

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Παραδοσιακή φοιτητούπολη το Ρέθυμνο, φιλοξενεί το σύνολο των “θεωρητικών” σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα υποδεχθεί φέτος 2079 φοιτητές, εκ των οποίων οι 160 θα φοιτήσουν στο ΕΛΜΕΠΑ και στη Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής.
Τους περισσότερους φοιτητές στην πόλη θα δεχθεί το τμήμα Οικονομικών Επιστημών (318) και τους λιγότερους το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (186).

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Η πλειοψηφία των φοιτητών που θα περάσουν στην Κρήτη θα κατευθυνθεί στο Ηράκλειο, το οποίο θα υποδεχτεί τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2.753 φοιτητές.
Απ’ αυτούς, οι 1466 θα φοιτήσουν στο ΕΛΜΕΠΑ, οι 1217 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και οι 70 στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης. Τους περισσότερους φοιτητές στο Ηράκλειο θα υποδεχθεί η Σχολή Επιστήμης Υπολογιστών (183) και τους λιγότερους το Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής (10).

ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ
Τέλος, στο Λασίθι θα φοιτήσουν 502 νέοι φοιτητές. 230 στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Αγ. Νικόλαος) του ΕΛΜΕΠΑ, 150 στο τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας (Σητεία) του ΕΛΜΕΠΑ και 122 στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) στον Άγιο Νικόλαο.

 

 
 

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ