Αεροδρόμιο Καστελλίου. Τι λένε οι κάτοικοι; Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση!
Αποκτά ακροατήριο το κίνημα κατά του αεροδρομίου;
Διαβάσατε ήδη από το cretalive πως η αντίστροφη μέτρηση για να μπουν οι μπουλντόζες για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι είναι προ των πυλών μετά και την κατάθεση των πρώτων 10.000.000 ευρώ που εισέρρευσαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την πληρωμή των πρώτων απαλλοτριώσεων. Το έργο λοιπόν ξεκινάει, μοιραία θα είναι το κεντρικό θέμα στην προεκλογική περίοδο του δήμου Μινώα, ωστόσο τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής για το έργο; Είναι υπέρ ή κατά; Το κίνημα κατά του αεροδρομίου αποκτά ακροατήριο στην περιοχή και σε ποιο βαθμό;
Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση που έγινε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και μ´ένα ευρύ δείγμα 1000 ερωτηθέντων καταγράφει αξιοπρόσεκτα ευρήματα, τα οποία μπορούν να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους!
Τι λέει λοιπόν η δημοσκόπηση; Πως ένα ποσοστό 62% τάσσεται αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας του νέου αεροδρομίου, θεωρώντας το, βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής. Ένα ποσοστό 11% βρίσκεται στο άλλο άκρο, πιστεύοντας πως αποτελεί η δημιουργία του αεροδρομίου την καταστροφή του τόπου και είναι κάθετα αντίθετοι. Εδώ ίσως έχει μιαν αξία πως σε προγενέστερη δημοσκόπηση οι αρνητές του αεροδρομίου κατέγραφαν ένα ποσοστό 9% και πως, σε περίπου ένα χρόνο αυξήθηκε αυτό το ποσοστό κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.Το υπόλοιπο ποσοστό, το 17%,προτίμησε να απαντήσει μέσα από τη λογική « δεν ξέρω, δεν απαντώ» δείχνοντας πως αναλόγως την πορεία του έργου και τις αρνητικές ή θετικές επιπτώσεις του, οι τωρινοί καταγεγραμμένοι ως αναποφάσιστοι ή απλώς προβληματισμένοι κάτοικοι, βλέποντας και κάνοντας, θα καταλήξουν σε μια από τις δυο θέσεις που βρίσκονται απέναντι!
- Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Ξεκινά το ερευνητικό έργο στον αρχαιολογικό χώρο της Πλάτης
- Tροπολογία για την ΑΣΤΕΚ κατέθεσε ο Μ. Θραψανιώτης
- Συμμετοχή Δήμου Χερσονήσου στην τουριστική έκθεση στην Πολωνία