Αλαλούμ με παιδιά νηπιαγωγείου: Έκαναν βόλτες επί δύο ώρες με ένα λεωφορείο

Αλαλούμ με παιδιά νηπιαγωγείου: Έκαναν βόλτες επί δύο ώρες με ένα λεωφορείο
Newsroom
Newsroom

Γονείς καταγγέλλουν ότι με το που "ανοίγει" ο καιρός και η τουριστική σεζόν, καταγράφονται "παρατράγουδα", με το χθεσινό ωστόσο να αποτελεί "κερασάκι στην τούρτα"!

Από τη μία ο κυκλοφοριακός φόρτος, από την άλλη η έλλειψη συντονισμού - αν μη τί άλλο - από την πλευρά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που έχει αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών στο πλαίσιο σύμβασης με την Περιφέρεια Κρήτης, χθες είχε ως αποτέλεσμα παιδιά προσχολικής ηλικίας να βρεθούν επί δύο ώρες μέσα στο λεωφορείο, μην μπορώντας να φτάσουν στα σπίτια και τους γονείς τους.

Γονείς καταγγέλλουν ότι "παραδοσιακά" με το που "ανοίγει" ο καιρός και η τουριστική σεζόν, καταγράφονται "παρατράγουδα", με το χθεσινό ωστόσο να αποτελεί "κερασάκι στην τούρτα" καθώς τρία παιδιά κατέληξαν να κάνουν "βόλτες" με το λεωφορείο!

Όπως αναφέρουν γονείς μαθητών του 22ου νηπιαγωγείου στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο, τα παιδιά σχόλασαν στη 1 μετά το μεσημέρι και περίμεναν μία ώρα στο σχολείο, προκειμένου μαζί με τον οδηγό του λεωφορείου να σταλεί και ο απαραίτητος συνοδός των παιδιών. Όπως διαπιστώθηκε ωστόσο, μια και τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδός, τελευταία, είναι διαφορετικoί σχεδόν κάθε μέρα, καταγράφονται προβλήματα στο δρομολόγιο, το οποίο οδηγός και συνοδός δε γνωρίζουν καλά, όπως δε γνωρίζουν και ποιος παραλαμβάνει κάθε παιδί και σε ποιο σημείο.

Το αποκορύφωμα... 2 ώρες μετά την παραλαβή των παιδιών από το σχολείο, τρία παιδιά είχαν μείνει μέσα στο λεωφορείο στο δρομολόγιο προς Μαλάδες και Φοινικιά. Το ένα παιδί το παρέλαβε ο παππούς του, που βρέθηκε τυχαία στο δρόμο του λεωφορείου και χωρίς ωστόσο να είναι ενήμερος ούτε ο ίδιος, ούτε οι γονείς του παιδιού. Όσο για τα άλλα δύο παιδιά, γονείς αναφέρουν ότι ... δεν ήξεραν που να τα παραδώσουν! Οι γονείς αναζητούσαν το λεωφορείο και τα παιδιά τους ως τις 15.00 το μεσημέρι, μην ξέροντας με ποιον να επικοινωνήσουν, καθώς οδηγός και συνοδός δεν είναι σταθεροί.

Το Cretalive επικοινώνησε με τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, που ανέφερε από την πλευρά του πως διερευνά την καταγγελία, ενώ αναφορικά με την καθυστέρηση στην άφιξη των τελευταίων παιδιών του δρομολογίου, αποδίδεται μερίδιο ευθύνης και στο κυκλοφοριακό έμφραγμα στον Άη Γιάννη Χωστό.

Από την πλευρά τοις οι γονείς των μικρών παιδιών, ηλικίας 4 και 5 ετών, ζητούν την αυτονόητη υπευθυνότητα και ασφάλεια εκ μέρους του φορέα που έχει αναλάβει το μεταφορικό έργο, προκειμένου να μην εκτίθενται τα παιδιά σε κίνδυνο, ενώ προσπάθειες καταβάλλονται και από την πλευρά του σχολείου προκειμένου να καθοριστούν συγκεκριμένοι οδηγοί και συνοδοί που θα συνοδεύουν τα παιδιά.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ