Άλλοι δεν έχουν νερό να πιουν και άλλοι... το σπαταλούν με τα λάστιχα

Newsroom
Newsroom

Αλόγιστη χρήση νερού παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών

Καθημερινά είναι τα παράπονα για την έλλειψη αλλά και τις διακοπές νερού σε περιοχές όπως τα αγροτικά της Νέας Αλικαρνασσού, η Θέρισσος, ο Μασταμπάς και η Ηλιούπολη.

Όπως έχει γράψει ήδη το Cretalive, η χωρητικότητα του φράγματος Αποσελέμη έχει πέσει κάτω από τα 4-5 εκατ. κυβικά μέτρα νερού με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υδροδότηση στο Ηράκλειο αφού όταν τεθούν σε λειτουργία όλες μαζί οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την πόλη οι αγωγοί... σπάνε εξαιτίας της παλαιότητας και της μη συντήρησης του δικτύου.

Κι ενώ όλα αυτά είναι δεδομένα κάποιοι συμπολίτες μας επιμένουν να αδιαφορούν και να κάνουν αλόγιστη σπατάλη νερού, αυτού του πολύτιμου και σπάνιου για το Ηράκλειο, αγαθού.

Πρωί πρωί... πιάνουν τα λάστιχα και πλένουν τα πεζοδρόμια έξω από το σπίτι τους αφήνοντας το νερό να τρέχει ασταμάτητα. Κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, οι νοικοκυρές έπιαναν σκούπα φαράσι και παράσερναν, όπως λέμε στην Κρήτη, τα σοκάκια έξω από το σπίτι τους αλλά και όλο το στενό.

Πλέον οι σύγχρονες "νοικοκυρές" έχουν βρει την εύκολη λύση αφού η ροή του νερού παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμα της. Είναι όμως αυτή ιδανική πρακτική για μία πόλη που "διψάει"; Μάλλον η ενσυναίσθηση απέναντι στους συνδημότες μας που δεν έχουν νερό για να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες σε νερό, χάθηκε κάπου στα στενά της πόλης. Μάλλον θα την παράσυρε το ρέμα...

nero pezodromio

nero pezodromio2

nero pezodromio3

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ