Ανακούφιση στην Ελούντα: Αρνητικά όλα τα rapid tests

Ανακούφιση στην Ελούντα: Αρνητικά όλα τα rapid tests

Το κρούσμα στο νηπιαγωγείο της περιοχής δημιούργησε ανησυχία

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test), με walking through διαδικασία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο Κοινοτικό Κατάστημα Ελούντας από τα αρμόδια κλιμάκια. 

Συνολικά διενεργήθηκαν 212 έλεγχοι και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα στο νηπιαγωγείο της Ελούντας, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Η υπεύθυνη για τον κορωνοϊό στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Λασιθίου, Μαρία Στρατάκη, αναφέρει πως σχετικά με το θετικό τεστ στον μαθητή και επειδή υπάρχει - εύλογα -  σημειώνει ότι ο μαθητής δεν είχε συμπτώματα όσο βρισκόταν στο σχολείο. Εμφάνισε συμπτώματα το Σαββατοκύριακο και αμέσως οι γονείς ενημέρωσαν την παιδίατρο τους και έκαναν ότι προβλέπεται με υπευθυνότητα . Επιπλέον ενημέρωσαν άμεσα το σχολείο και την αρμόδια διεύθυνση μόλις βγήκε το αποτέλεσμα του τεστ.

Παράλληλα, τονίζει ότι γίνεται προσπάθεια για να πραγματοποιηθούν τεστ και στα υπόλοιπα παιδιά εφόσον το επιθυμούν οι γονείς /κηδεμόνες τους.  Ωστόσο - προσθέτει-  αν κάποιος γονέας επιθυμεί άμεσα να γίνει τεστ στο παιδί του μπορεί να το κάνει με δική του πρωτοβουλία "γιατί οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα το ΕΟΔΥ για τα παιδιά δε μας επιτρέπουν να δράσουμε άμεσα κ συντονισμένα για μαζικά τεστ δυστυχώς". 

 

 

Δείτε επίσης:

Rapid tests στην Ελούντα - Ανησυχία μετά το κρούσμα στο νηπιαγωγείο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ