Ανατροπή: Kαι στα αστικά λεωφορεία rapid test για τους ανεμβολίαστους!

Οι... λεπτομέρειες του ΦΕΚ που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών

Τις ανατροπές της τελευταίας στιγμής που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών - και εν προκειμένω των ανεμβολίαστων - αναδεικνύει στο Cretalive o επόπτης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνης Παπαδάκης.

Πρόκειται για τα νέα μέτρα που ισχύ από σήμερα έως τις 31 Μαρτίου και μεταξύ αυτών  - και ίσως το σημαντικότερο, υπό την έννοια ότι δεν ήταν γνωστό - αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών. Και όχι απλά τις μετακινήσεις με τρένα, πλοία ή αεροπλάνα αλλά και αυτές με το Αστικό ΚΤΕΛ

Σύμφωνα λοιπόν, με το ΦΕΚ η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών ηλικίας 12 ετών και άνω στα αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ (αστικά και υπεραστικά) επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

metakiniseis

 

Περισσότεροι πελάτες σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα 

Ακόμη περισσότερα άτομα επιτρέπονται από σήμερα στα εμπορικά καταστήματα αλλά και τα καταστήματα τροφίμων 

Ειδικότερα, ενώ μέχρι και χθες στα καταστήματα τροφίμων αλλά και στα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα ο μέγιστος αριθμός πελατών που επιτρεπόταν να βρίσκονταν ταυτόχρονα σε ένα κατάστημα οριζόταν από τον κανόνα 1 άτομο ανά 16 τ.μ., πλέον θα καθορίζεται από τον κανόνα 1 άτομο ανά 9 τ.μ.

Επιπλέον, στους κοινόχρηστους χώρους των εμπορικών κέντρων η αναλογία θα είναι από σήμερα 1 πελάτης ανά 5 τ.μ., ενώ έως χθες ήταν 1 πελάτης ανά 10 τ.μ. 

 

Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ

 

Δείτε επίσης:

Κορωνοϊός: Το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα- Τι αλλάζει, τι ισχύει για ανεμβολίαστους
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ