Ανδρέας Ξανθός: Καμία απάντηση από το Υπουργείο για την αποζημίωση των τεστ Covid

Ανδρέας Ξανθός: Καμία απάντηση από το Υπουργείο για την αποζημίωση των τεστ Covid

Συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν έδωσε καμία απάντηση στο θέμα της αποζημίωσης των τεστ για τον covid-19 από τον ΕΟΠΥΥ ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης" τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός μετά τη συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει. 

"Έτσι"  - τονίζει επιπλέον στην ανακοίνωσή του - "στη χώρα με τη μεγαλύτερη ιδιωτική δαπάνη υγείας στην Ευρώπη οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους υπέρογκα πολλές φορές ποσά για υποχρεωτικά τεστ είτε στο πλαίσιο της εργασίας τους είτε λόγω ιατρικών παρεμβάσεων (πχ τοκετός). Ο κ. Κοντοζαμάνης επίσης δεν δεσμεύτηκε για την καθιέρωση πλαφόν στην τιμολόγηση της εξέτασης από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ  απάντησε αόριστα για το πόσα τεστ από αυτά που ανακοινώνονται γίνονται από το δημόσιο τομέα και πόσα από τον ιδιωτικό τομέα επ' αμοιβή. Στην ερώτηση για το αν πρόκειται να κάνει περισσότερα τεστ ο δημόσιος τομέας, καθώς υπάρχουν δημόσια εργαστήρια που μένουν ανεκμετάλλευτα, ο κ. Κοντοζαμάνης απέφυγε να απαντήσει.

Στο θέμα της απευθείας ανάθεση από τα νοσοκομεία της Αθήνας σε ιδιωτικό όμιλο διαγνωστικών εξετάσεων του οποίου επιστημονικός υπεύθυνος μέχρι πρόσφατα ήταν μέχρι πρότινος ο κ. Μαγιορκίνης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση του κοροναϊού και το τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα που αυτό δημιουργεί ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι πιστοποιημένο αλλά για τη διαδικασία απευθείας ανάθεσης δεν σχολίασε τίποτα. Επίσης δεν απάντησε στην πρόταση του κ. Ξανθού να καθιερωθεί δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων για τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να διαφυλαχτεί το κύρος της". 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ