Αντιδράσεις για τη μετακίνηση αναισθησιολόγου από τα Επείγοντα

Αντιδράσεις για τη μετακίνηση αναισθησιολόγου από τα Επείγοντα

Οι πρώτες αντιδράσεις καταγράφονται ήδη για την εμβαλωματική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με τη μετακίνηση του αναισθησιολόγου/επειγοντολόγου από τα ΤΕΠ (Δείτε ΕΔΩ). Μπορεί για μία εβδομάδα το πρόβλημα να λύνεται, ωστόσο από την επόμενη Δευτέρα, ο "πονοκέφαλος" θα επανέλθει...

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, γιατροί  Εξειδικευόμενοι Επείγουσας Ιατρικής καθώς και η Συντονίστρια Εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Κέντρου Εξειδίκευσης Επείγουσας Ιατρικής διατυπώνουν την αντίρρησή τους στη μετακίνηση αυτή, επισημαίνοντας ότι "πυρπολεί την μισή εκπαιδευτική διαδικασία", η οποία μάλιστα στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε την προηγούμενη χρονιά και οι πρώτοι εξειδικευόμενοι ξεκίνησαν πριν από μόλις ένα μήνα την εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα, με το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο να λειτουργούν ως το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο στη χώρα.

Η ανακοίνωση των γιατρών

Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε από το site σας για την μετακίνηση του αναισθησιολόγου/ επειγοντολόγου Όθωνα Φραϊδάκη από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Βενιζελείου Νοσοκομείου στα χειρουργεία, με σκοπό να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε από την απόσπαση έτερου αναισθησιολόγου στο ΓΝ Ρεθύμνου.

Ο ιατρός Όθωνας Φραϊδάκης είναι αναισθησιολόγος εξειδικευμένος στην Επείγουσα Ιατρική, με περισσότερα από 25 χρόνια συνεχούς εργασίας στον τομέα της Επείγουσας Ιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Λόγω αυτών καθώς και της μεγάλης εκπαιδευτικής εμπειρίας που επίσης διαθέτει στο συγκεκριμένο τομέα έχει οριστεί ως ο υπεύθυνος εκπαίδευσης των εξειδικευόμενων ιατρών στην Επείγουσα Ιατρική για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η νευραλγική εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα (ΦΕΚ 1404_23-4-2019 τΒ) την προηγούμενη χρονιά. Προς τιμή μας, το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο που λειτούργησε στην Ελλάδα είναι αυτό του ΠαΓΝΗ με συνδεόμενο νοσοκομείο το ΒΓΝΗ, και οι πρώτοι εξειδικευόμενοι έχουν ξεκινήσει μόλις 1 μήνα.

Η απόφαση αυτή, της μετακίνησης του υπεύθυνου εκπαίδευσης στο ΤΕΠ του ΒΓΝΗ μας εξέπληξε δυσάρεστα και μας βρίσκει εντελώς αντίθετους αφού ουσιαστικά πυρπολεί την μισή εκπαιδευτική διαδικασία.

Ζητάμε από τις διοικήσεις του ΒΓΝΗ και της 7ης ΥΠΕ να μην προχωρήσουν στην μετακίνηση αυτή, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία των πρώτων εξειδικευόμενων Επείγουσας Ιατρικής του εκπαιδευτικού κέντρου της Κρήτης.

Οι ιατροί – Εξειδικευόμενοι Επείγουσας Ιατρικής
Αναστασία Σπαρτινού
Δημήτρης Βασιλάκης
Ειρήνη Τραχανατζή

Η Συντονίστρια Εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Κέντρου Εξειδίκευσης Επείγουσας Ιατρικής
Ελένη Σαλακίδου, Επιμελήτρια Α’ ΤΕΠ ΠαΓΝΗ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ