Από Δευτέρα οι αίθουσες του δήμου για τα προνήπια

Από Δευτέρα οι αίθουσες του δήμου για τα προνήπια

Χθες, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους της εκπαίδευσης, οι οποίοι "ξεδίπλωσαν" τα πολυάριθμα προβλήματα

Τρέχει ... και δε φτάνει η δημοτική αρχή Ηρακλείου για θέματα Παιδείας, κι ενώ η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης άφησε αλγεινή εντύπωση σε γονείς και μη, για τον τρόπο διαχείρισης ενός θέματος για το οποίο ο δήμος είχε στη διάθεσή τους διάστημα 3 ετών για να διευθετήσει. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος ζήτησε εξαίρεση από την εφαρμογή του μέτρου, τελικά, μια "ανάσα" πριν το πρώτο κουδούνι, ευελπιστώντας, προφανώς, ως την ύστατη στιγμή ότι θα "προλάβαινε" να ανταπόκριθεί.

Την ίδια ώρα σε εκκρεμότητα είναι θέματα όπως αυτό της ανάγκης για περισσότερες σχολικές καθαρίστριες αλλά και η σχολική στέγη.

Χθες, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους της εκπαίδευσης, οι οποίοι "ξεδίπλωσαν" τα πολυάριθμα προβλήματα που ζητούν λύση ... χθες!

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας «Θεοτοκόπουλος» ο πρόεδρος Γιώργος Μακράκης, η αντιπρόεδρος Ρένα Τερζάκη από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ η Αρετή Σπαχή η Αντιγόνη Τρούλη και η Κασιανή Λάμψα, από το Σύλλογο Γονέων ο Πολύδωρος Κουτσαυτάκης και από την ΑΔΕΔΥ ο Γιώργος Αλεβυζάκης. 

Ο κ.Αγγελάκης σημείωσε ότι ο δήμος, από την πλευρά του, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της σχολικής στέγης, ενώ για την προσχολική εκπαίδευση υπογράμμισε ότι το θέμα του εξοπλισμού λύνεται, καθώς ο εξοπλισμός έχει φτάσει στην πόλη και διανέμεται. Την ίδια ώρα για τις αίθουσες για τα 4χρονα παιδιά του προνηπίου, από τη Δευτέρα αναμένεται η εγκατάσταση των αιθουσών που ο δήμος έχει αναλάβει να διευθετήσει.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Μ. Μπελαδάκη, τα 8 παραρτήματα όπου το πρώτο κουδούνι δε χτύπησε στις 14 Σεπτεμβρίου, θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές την ερχόμενη Τρίτη (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ).

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ