Από τις Αρχάνες, στο διάστημα και τώρα… πρεσβευτής στην Ε.Ε.

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Ο φοιτητής του ΕΛΜΕΠΑ, Γιώργος Ψαλτάκης, αναλαμβάνει να συνδέσει το Πανεπιστήμιό του με την Ευρώπη!

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

 

Πριν από δύο χρόνια, ο φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, Γιώργος Ψαλτάκης, επιλέχτηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα Fly a Rocket του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Τώρα, έρχεται ακόμα μία διάκριση για τον ίδιο αφού θα είναι «Φοιτητής – πρεσβευτής της εργασιακής σταδιοδρομίας στην ΕΕ».

Ο Γιώργος Ψαλτάκης, με καταγωγή από τις Αρχάνες, εξηγεί πως «στην ουσία ενώνεις της δουλειά της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Πανεπιστήμιό σου. Είναι σίγουρα καλή ευκαιρία να μπορέσω να συνυπάρξω με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ειδικότερα την EPSO».

Τονίζει ότι «γενικότερα, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες διεθνοποίησης και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να ασχοληθώ με τέτοια προγράμματα μέσω του Πανεπιστημίου μου.»

Τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την έρευνα σε μπαταρίες και ηλεκτρονικά.

O αναπληρωτής καθηγητής, αντιπρύτανης Διεθνοποίησης και Εξωστρέφειας του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Πετρίδης, εξηγεί πως οι φοιτητές, εκτός από το βιογραφικό και την αναλυτική βαθμολογία τους, καλούνται να στείλουν μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος αλλά και να απαντήσουν σε σειρά τεχνικών ερωτήσεων.

Πετρίδης ελμεπα
Ο κ. Πετρίδης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προσέλκυση νέων και υψηλά καταρτισμένων φοιτητών εντός των γεωγραφικών της συνόρων, έχει εκπονήσει το πρόγραμμα «Φοιτητές – πρεσβευτές της εργασιακής σταδιοδρομίας στην ΕΕ» (EU Careers Student Ambassadors). Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στην αξιοποίηση των ίδιων των φοιτητών των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στην προσπάθεια αυτή, ως τους πλέον κατάλληλους πρεσβευτές προς την παγκόσμια κοινότητα, για τις δυνατότητες και την προοπτική που προσφέρουν τα πανεπιστήμια και οι αγορές εργασίας στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Τα κριτήρια επιλογής των φοιτητών βασίζονται στις ακαδημαϊκές επιδόσεις όσο και τις προσωπικές δεξιότητες επικοινωνίας.

«Είμαστε περήφανοι ως Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, για την επιλογή του κ. Ψαλτάκη Γιώργου και μάλιστα ως πρώτου στην κατάταξη μεταξύ των πέντε φοιτητών-πρεσβευτών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο εν λόγω πανευρωπαϊκό πρόγραμμα», σχολιάζει.

Δείτε επίσης:

Ηρακλειώτης φοιτητής σε πείραμα εκτόξευσης πυραύλου! 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ