Αργυρό μετάλλιο για Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Η φοιτητική ομάδα του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών με τους καθηγητές Βαγγέλη Μαρκάτο και Χάρη Μανιφάβα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό “Capture the Flag”

Της Κατερίνας Μυλωνά

Οι σπαζοκεφαλιές δεν πτόησαν τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης που κατάφεραν να κατακτήσουν την δεύτερη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό “Capture the Flag” των ελληνικών Πανεπιστημίων (https://ctf.uniwa.gr/).

Στον διαγωνισμό φέτος έλαβαν μέρος ομάδες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το Τμήμα συγχαίρει τους φοιτητές του που συμμετείχαν:

Γιώργο Ιωακειμίδη, Μάνο Παπαδογιαννάκη, Γιώργο Παντελάκη, Ανδρέα Σίσκο, Αντώνη Παραγιουδάκη, Eltjon Qefalija, Μυρσίνη Γκολέμη, Γιάννο Ευρώρου, Ανδρέα Θεοφάνους, Πασχάλη Μπέκο, Ραφαήλ Τσίρμπα, και Αντώνη Χαρίτων, ο οποίος αν και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει, συνεισέφερε στην ομάδα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Συγχαρητήρια δίνει, επίσης, στους καθηγητές Βαγγέλη Μαρκάτο και Χάρη Μανιφάβα για την καθοδήγηση της ομάδας.

Νικητές στο κυνήγι χαμένου θησαυρού

Ο καθηγητής Βαγγέλης Μαρκάτος εξηγεί στο  Cretalive πως πρόκειται για έναν διαγωνισμό που αφορά στην επιστήμη των υπολογιστών. Οι φοιτητές, κατά μόνας ή σε ομάδες, καλούνται να λύσουν ορισμένες ασκήσεις, με τη μορφή γρίφων ή σπαζοκεφαλιών. Μοιάζει πολύ με ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού, υπάρχει πίεση χρόνου, καθώς ο διαγωνισμός διήρκησε 48 ώρες και νικητές αναδείχτηκαν όσοι κατάφεραν να βρουν απαντήσεις στα περισσότερα προβλήματα. Ξεκίνησε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 του μήνα την ίδια ώρα.

Συμμετείχαν συνολικά δώδεκα ομάδες ή μεμονωμένοι φοιτητές από Πανεπιστήμια της χώρας.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την περσινή χρονιά, αλλά το Πανεπιστήμιο Κρήτης φέτος έλαβε για πρώτη φορά μέρος και κατάφερε να διακριθεί.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε μία τόσο καλή θέση», σχολιάζει ο καθηγητής. 

Όπως λέει, η συμμετοχή σε αντίστοιχους διαγωνισμούς βοηθάει τους φοιτητές να ακονίσουν το μυαλό τους, μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά, να συνεργάζονται για να βρούνε μία λύση. Κάθε φοιτητής μπορεί να έχει ταλέντο σε έναν τομέα, συνεπώς, ο καθένας βοηθάει στο κομμάτι που είναι καλός και επιτυγχάνεται το θεμιτό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, αναφέρει πως αποτελεί ένα επιπλέον προσόν, όταν αργότερα διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας καθώς φαίνεται πως εκτός από το πτυχίο και τους βαθμούς τους, έχουν επιτυχίες και εκτός του ακαδημαϊκού Ιδρύματος

Κεντρική φωτογραφία αρχείου: Unsplash

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ