Μία υπόθεση - μαμούθ σε όλα τα επίπεδα

Μία υπόθεση - μαμούθ σε όλα τα επίπεδα

Στο Ηράκλειο η έδρα της γραμμής παραγωγής –Λίστα με επιχειρήσεις στα χέρια του ΣΔΟΕ

Η λέξη μαμούθ ταιριάζει απόλυτα στη νέα υπόθεση που χειρίστηκε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης καθώς μιλάμε, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, για μαμούθ τζίρους, τεράστια γραμμή παραγωγής αλλά και τη μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντων απομίμησης που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα, κυρίως αρωμάτων αλλά και άλλων ειδών.  Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα η τεράστια λίστα με αποδέκτες αυτών των προϊόντων που εντοπίστηκε και ήδη βρίσκεται στη διάθεση του ΣΔΟΕ για περαιτέρω διερεύνηση.

Στελέχη του Οργανωμένου δούλευαν μήνες αυτή τη δουλειά και τελικά έκαναν την έφοδο τους την Παρασκευή, οργανωμένα και συντονισμένα στις δύο μεγάλες αποθήκες που διέθετε η φερόμενη εγκληματική ομάδα, στην Ηρακλείου-Μοιρών και στην Τύλισσο αντίστοιχα.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν ταυτόχρονα και εργάτες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω στους χώρους παραγωγής. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για πλήρως καθετοποιημένη γραμμή παραγωγής με απίστευτη οργάνωση και μηχανήματα. Προκαλεί επίσης αίσθηση ότι το κύκλωμα επέλεξε την Κρήτη και το Ηράκλειο ως έδρα των παράνομων δραστηριοτήτων του. Θεωρούν μάλιστα ότι οι «εγκέφαλοι» είχαν ρίξει τεράστια κεφάλαια για την …επένδυση.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχαν στήσει δύο εταιρείες εισαγωγών-εξαγωγών «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Όπως έγραψε το Cretalive (δείτε εδώ) μόνο τα μετρητά που κατασχέθηκαν ξεπερνούν κατά πολύ το μισό εκατομμύριο,  επίσης το ύψος των επιταγών ανέρχεται σε 300.000 ευρώ και έχουν κατασχεθεί πλήθος τιμολογίων και άλλων εγγράφων που αποκαλύπτουν το μέγεθος της κομπίνας που είχε στηθεί.

Στελέχη της ΕΛΑΣ επισημαίνουν η ζημία στην οικονομία της χώρας ήταν μεγάλη όπως επίσης και στις θέσεις εργασίας. «Είναι μία υπόθεση με μεγάλο βάθος και μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όμως το χτύπημα ήταν ακριβώς στην «καρδιά» του κυκλώματος» σχολίασε στο Cretalive αξιόπιστη αστυνομική πηγή.

Όπως προαναφέρθηκε, είναι εξαιρετικό το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η λίστα με τις επιχειρήσεις που παραλάμβαναν τα προϊόντα «μαϊμού» σε πανελλαδικό επίπεδο.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι το κύκλωμα είχε προσαρμοστεί απόλυτα στο πνεύμα και στις ανάγκες της εποχής. Βρέθηκαν στις αποθήκες και 20.000 μάσκες.

Οι 5 από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου ενώπιον του  Εισαγγελέα, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη. Οι άλλοι δύο αναμένονται με μεταγωγή. 

Παράλληλα αναζητούνται και δυο γυναίκες,  στα ονόματα των οποίων φέρονται είχαν στηθεί οι επιχειρήσεις "βιτρίνα". Εκτιμάται ότι η ομάδα είχε αναπτύξει δράση τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ