Βαριά "καμπάνα" για το δυναμιτάκι στο απορριμματοφόρο

Αθωώθηκε ο εργαζόμενος στην καθαριότητα - Τί υποστηρίζεται από την πλευρά του 42χρονου

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς του αυτόφωρου δικαστηρίου Ηρακλείου που καταδίκασε τον πολίτη που πέταξε δυναμιτάκι στο απορριμματοφόρο του Δήμου Ηρακλείου το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση 35 μήνες, εκ των οποίων ο ένας μήνας θα πρέπει να εκτιθεί. Ωστόσο, ο 42χρονος άσκησε έφεση και πλέον η υπόθεση θα κριθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

Επιπλέον, το δικαστήριο διέταξε η δικογραφία να επιστραφεί στην Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της απόπειρας εμπρησμού. 

Τέλος, του επιβλήθηκαν 200 ημέρες προς 9 ευρώ (χωρίς τις προσαυξήσεις). 

Αθωώθηκε ο εργαζόμενος της καθαριότητας - Τί υποστηρίζεται από την πλευρά του 42χρονου 

Ο εργαζόμενος της καθαριότητας, τον οποίο εκπροσώπησε η κα. Ευτυχία Κατσαρού, και είχε μηνύσει ο 42χρονος, αθωώθηκε. Σε ό,τι αφορά στον 42χρονο αναφέρεται ότι είχε λευκό ποινικό μητρώο και η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη. Μάλιστα, σύμφωνα με την δικηγόρο του, κα. Ελπίδα Μανουρά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα έχει προσκομιστεί και ο ιατρικός του φάκελος που δίνει απαντήσεις σε πολλά. Υποστηρίζεται ακόμα ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει κανένα και ζήτησε συγγνώμη και από τον εργαζόμενο και από τους συναδέλφους του. 

Μιχάλης Καρασάββας: Δεν φταίνε σε τίποτα οι υπάλληλοι της καθαριότητας 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, Μιχάλης Καρασάββας σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει πως "οι υπάλληλοι της καθαριότητας δεν φταίνε σε τίποτα, να δέχονται βρισιές, κατάρες και τραμπουκισμούς".

Μαρία Καναβάκη: Η δικαστική απόφαση δικαιώνει όλους εκείνους τους ανθρώπους που εντίμως και αξιοπρεπώς εργάζονται σε αυτό το ιδιαίτερο και δύσκολο πόστο

Ανάρτηση σχετική με την δικαστική απόφαση έκανε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη τονίζοντας αφενός ότι η "οποιαδήποτε μορφή βίας προς τον οποιοδήποτε είναι έτσι κι αλλιώς καταδικαστέα", αφετέρου πως "η δικαστική απόφαση σχετικά με την πρόσφατη επίθεση στο κέντρο του Ηρακλείου προς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, δικαιώνει όλους εκείνους τους ανθρώπους που εντίμως και αξιοπρεπώς εργάζονται σε αυτό το ιδιαίτερο και δύσκολο πόστο".

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Αύριο στο Αυτόφωρο, για το δυναμιτάκι στο απορριμματοφόρο

Πέταξε δυναμιτάκι στο πλήρωμα του απορριμματοφόρου!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ