Βιωματική εκμάθηση "Ασφαλώς... κυκλοφορώ καθημερινά" από την Τροχαία

Βιωματική εκμάθηση "Ασφαλώς... κυκλοφορώ καθημερινά" από την Τροχαία

Οι μαθητές των 20ου & 56ου δημοτικών σχολείων έκαναν πράξη ... όσα άκουσαν! - Ένα διαφορετικό μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής!

Άκουσαν τις συμβουλές και ... κλήθηκαν να τις εφαρμόσουν στην πράξη! Ο λόγους για τους μαθητές των 20ου & 56ου δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, που με αφορμή την ενότητα "Ασφαλώς ... κυκλοφορώ" στο βιβλίο της Γλώσσας της Δ΄ τάξης, παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον υποδιοικητή του τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνομό Β', Στέλιο Καρακούδη.

Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή τις οδηγίες του κ.Καρακούδη για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν είμαστε πεζοί, οδηγοί ή ακόμα και ποδηλάτες. Είδαν σχετικά βίντεο και έκαναν ερωτήσεις, έκαναν συγκρίσεις σε εικόνες με καλές και κακές συμπεριφορές που έχουν πεζοί, οδηγοί ή ποδηλάτες στο δρόμο και δικαιολόγησαν τις επιλογές τους. Η έκπληξη ήταν για το τέλος....

Όσα παιδιά ήθελαν, είχαν πάει στο σχολείο με τα ποδήλατά τους και μπόρεσαν να εφαρμόσουν όσα έμαθαν με τον κ. Καρακούδη. Φόρεσαν τα κράνη τους, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση, και ξεκίνησαν για μια βόλτα στο αυτοσχέδιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που στήθηκε στο δρόμο πάνω από το σχολείο.

Όσα παιδιά δεν συμμετείχαν με τα ποδήλατά τους έπαιξαν άλλους ρόλους. Έκαναν τους πεζούς, κρατούσαν φανάρια, σήκωναν ψηλά το Σταμάτη και το Γρηγόρη ανάλογα, για να περνούν οι πεζοί και έκαναν το σχολικό τροχονόμο.

Όλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό και στο τέλος ευχαρίστησαν τον κ. Καρακούδη και τον κ. Κώστα Παπαγιαννόπουλο, αστυφύλακα του τμήματος τροχαίας Ηρακλείου, για το διαφορετικό μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής που έκαναν!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ