Βραβεύεται το 5ο ΓΕΛ και μαθητές εθελοντές αιμοδότες

Newsroom
Newsroom

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη θα πραγματοποιηθεί διήμερη εθελοντική αιμοδοσία αύριο Παρασκευή, από τις 17:30-20:30 και το Σάββατο 15/06/2024 από τις 9:30 έως τις 14:00, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια. 

Την αιμοδοσία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την κινητή μονάδα Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Παράλληλα με την αιμοδοσία διοργανώνονται ενημερωτικά περίπτερα με έμφαση στην πληροφόρηση εφήβων και νέων αιμοδοτών,  ενώ την Παρασκευή 14/6/2024 και 19:30μμ στο αίθριο Λότζια θα πραγματοποιηθεί απονομή αναμνηστικής πλακέτας στο 5ο ΓΕΛ Ηράκλειου για «την καλύτερη αιμοδοσία της χρονιάς 2023-2024 σε συνεργασία με τον «Αιματοκρήτη» καθώς και έπαινοι στην εθελοντική ομάδα  του σχολείου Erasmus+ και στους μαθητές εθελοντές αιμοδότες. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι πολλά από  τα παιδιά αυτά, ηλικίας 17-18 χρονών αιμοδότησαν λίγο καιρό πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις!

pagko

Οδηγίες για τους εθελοντές αιμοδότες

  • Η αιμοδοσία είναι ανοικτή για όποιον επιθυμεί να προσφέρει, για να βοηθήσουμε από κοινού ανθρώπους που έχουν ανάγκη: θύματα τροχαίων, ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργείο, γυναίκες στον τοκετό, παιδιά με λευχαιμία, ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, αιματολογικά νοσήματα ή κακοήθειες. 
  • Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 17-65 ετών, ζυγίζουν 50 κιλά και αισθάνονται καλά τη μέρα της αιμοδοσίας. Επίσης, πρέπει να έχουν περάσει 3 μήνες από την προηγούμενη αιμοδοσία για τους άνδρες και 4 για τις γυναίκες. 
  • Πρέπει να είναι ξεκούραστοι και να έχουν περάσει 2-3 ώρες από το μεσημεριανό γεύμα. Να έχουν κοιμηθεί επαρκώς και να μην έχουν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ. Λόγω αυξημένων θερμοκρασιών η ενυδάτωση είναι σημαντική πριν και μετά την αιμοδοσία (νερό, χυμοί). Οι χώροι αιμοληψιών είναι κλιματιζόμενοι. 
  • Οι αιμοδότες χρειάζεται να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή, εάν δε διαθέτουν ακόμη, το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης (λ.χ αστυνομική ταυτότητα ή φοιτητικό πάσο).

Περισσότερες πληροφορίες 6978-247010,  2810 239773  www.aimatocritis.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ