Βρύσαλης: Αδυναμία μετακίνησης του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία

Βρύσαλης: Αδυναμία μετακίνησης του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία

"Αυτές οι καταστάσεις είναι απαράδεκτες για μία κακοκαιρία την οποία αναμένουν εδώ και μία βδομάδα."

Δήλωση του Δημήτρη Βρύσαλη,  μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ για την αδυναμία μετακίνησης του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Η δήλωση

"Αυτή τη στιγμή σε δεκάδες νοσοκομεία της Κρήτης το νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να μεταφερθεί από τον τόπο κατοικίας τους στα νοσοκομεία. Διοικήσεις και διευθύνσεις υπηρεσιών νοσοκομείων απειλούν και λένε στους εργαζόμενους "να κόψουν το λαιμό τους" και να πάνε για βάρδια, αδιαφορώντας για το πως.Μάλιστα υποχρεώθηκε εργαζόμενος να έρθει από την επαρχία κ να πληρώσει από την τσέπη του ξενοδοχείο να κοιμηθεί για να μπορέσει να εργασθεί την επόμενη
Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. θα μείνουν οι ίδιες νοσηλεύτριες και νοσηλευτές εκβιαστικά να δουλέψουν 16ωρο ή και 24ωρο; Η να βρίσκουν μόνοι τους τρόπο να έρχονται Το ίδιο ισχύει για παρασκευαστές, βοηθούς ακτινολόγου, τραυματιοφορείς και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό. Το ίδιο ισχύει και για εφημερεύοντες ιατρούς.
Αυτές οι καταστάσεις είναι απαράδεκτες για μία κακοκαιρία την οποία αναμένουν εδώ και μία βδομάδα. Τώρα να λύσει το θέμα η κυβέρνηση με ασφαλή οργανωμένη μεταφορά των εργαζόμενων από και προς τα νοσοκομεία. Ο κρατικός σχεδιασμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε αυτό το στοιχειώδες; Τόσο πολύ τον ρημάξατε εσείς και οι προηγούμενοι;".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ