Δ. Αυγέρη: «Κάθε ελεύθερος άνθρωπος νιώθει δέος μπροστά στο έπος της Κρήτης»

Newsroom
Newsroom

"Δεν πρόκειται απλά για μία και μόνο μάχη" δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη παρευρέθη στις επετειακές εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στα Χανιά και απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες που αντιστάθηκαν στον Γερμανικό ζυγό που αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό.

 Ανάρτηση της Δ. Αυγέρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Κάθε ελεύθερος άνθρωπος νιώθει δέος μπροστά στο έπος της Κρήτης. Γιατί δεν πρόκειται απλά για μια και μόνο μάχη.

Αν δεν γνωρίζει κάποιος την ιστορία της αντίστασης του Κρητικού λαού στο πέρασμα των αιώνων απέναντι σε κάθε σκληρό κατακτητή, δεν μπορεί με την λογική να κατανοήσει αυτό τον άθλο.

Έναν παλλαϊκό αγώνα γυναικών, παιδιών, γερόντων και γεροντισσών, αμούστακων αγοριών και ανδρών που με φτυάρια, δεκράνια, με γυμνά χέρια και όπλα από τον αγώνα της ανεξαρτησίας, σταμάτησαν την επέλαση του Άξονα στην Αφρική και πρόσφεραν ανάσα πολύτιμη στις δυνάμεις που χτυπούσαν τους ναζί στην Ευρώπη.

Αγώνας που συνεχίστηκε με την ηρωική αντίσταση στο νησί, σε όρη και χωριά. Αλλά και σκληρό τίμημα σε αίμα: ολοκαυτώματα, ξεκλήρισμα και εκτελέσεις.

Υποκλινόμαστε και προσκυνάμε τους τάφους των ηρωίδων και των ηρώων του πανανθρώπινου αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού».

Δείτε τις αναρτήσεις:

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ