Διαμαρτυρία για τα βαρέα οχήματα

Διαμαρτυρία για τα βαρέα οχήματα

Στην περιοχή των Αποστόλων Πεδιάδος

Αναφορά- διαμαρτυρια δημοσιοποίησαν το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και κάτοικοι των Αποστόλων Πεδιάδος, με αφορμή, όπως επισημαίνουν "τη συνεχή και αδιάκοπη διέλευση βαρέως τύπου οχημάτων σε δρόμους εντελώς ακατάλληλους για τέτοιο είδους οχήματα". 

Στην αναφορά τους τονίζουν: 

"Εμείς οι κάτοικοι Αποστόλων σήμερα 19 Οκτωβρίου.  Σε μια αυθόρμητη και πολιτισμένη κίνηση συγκεντρωθήκαμε στο σταυροδρόμι των περιφερειακών, στο χωριό, δρόμων Αποστόλων - Θραψανού και   Ζωφόρων – Καστελίου  διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή και αδιάκοπη διέλευση βαρέων τύπου οχημάτων σε δρόμους εντελώς ακατάλληλους για τέτοιο είδους οχήματα τα οποία μεταφέρουν αδρανή υλικά από το λατομείο των Αποστόλων στην περιοχή που κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο. Επισημαίνουμε ότι το λατομείο λειτουργεί επί δεκαετίες με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η στατική επάρκεια των κατοικιών να βλάπτεται σοβαρά η υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

Οι συνέπειες της διέλευσης είναι κίνδυνοι ζωής και περιουσίας επειδή οι δρόμοι είναι στενοί και χωματόδρομοι οι ταχύτητες που αναπτύσσουν είναι μεγάλες με αποτέλεσμα τα σύννεφα σκόνης που δημιουργούνται να έχουν επιπτώσεις  στην υγεία και ανεπανόρθωτες ζημιές στα θερμοκήπια στις καλλιέργειες αμπελιών και ελαιώνων

Η χρήση του συγκεκριμένου δρόμου είναι απολύτως απαραίτητη και καθοριστική για την κατασκευή του αεροδρομίου

Η διαμαρτυρία μας δεν είναι η πρώτη. Σε προηγούμενες είχαμε λάβει την υπόσχεση των περιφερειακών και   Αυτοδιοικητικών αρχών ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα και ο δρόμος θα ασφαλτοστρωθεί.

Παρόλο που έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα και η κατάσταση χειροτερεύει δεν έχει δοθεί λύση. Αυτό μας οδήγησε στην σημερινή κινητοποίηση

Ζητούμε από όλους τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Αποφασίζουμε και δηλώνουμε ότι παρακολουθούμε το θέμα για κλιμάκωση των ενεργειών μας . Περιμένουμε άμεση  απάντηση  και επίλυση στο δίκαιο αίτημά μας".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ