Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων - Τι είπε η εισαγγελέας

Επέμειναν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπερασπιστική γραμμή που είχαν και πρωτόδικα

"Θητεία στον τομέα" καταλόγισε στο άτομο που είχε το γενικό πρόσταγμα στην απαγωγή Λεμπιδάκη, η Εισαγγελέας έδρας, κατά την αγόρευσή της στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όπου είναι σε εξέλιξη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Στην αγόρευσή της, η Εισαγγελέας Έδρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων:  "Το άτομο που είχε το γενικό πρόσταγμα στην απαγωγή Λεμπιδάκη, που έλεγξε αν ειναι τσιπαρισμενος, που έδωσε οδηγίες για το πως θα ντυθούν και πως θα μιλούν οι φυλακες, έχει κατά τη γνώμη μου προηγούμενη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα". "Έχει θητεύσει σε αυτόν" είπε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων. Μεταξύ αυτών που απολογήθηκαν ήταν και ο 44χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας από όπου και απελευθερώθηκε ο Κρητικός επιχειρηματίας. Και αυτός κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τα όσα είχε πει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, κάτι που έκαναν και πρώτοι έξι -από τους συνολικά δώδεκα- κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν το περασμένο Σάββατο.
Ο 44χρονος επέμεινε και τώρα ότι ενεπλάκη στην υπόθεση γιατί εκβιαζόταν και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Όταν ρωτήθηκε από την έδρα ποια ήταν αυτά τα στοιχεία που τον έκαναν να ενδώσει στον εκβιασμό, αρκέστηκε να απαντήσει "Δεν θέλω να μιλήσω, τα έχω αφήσει πίσω αυτά. Υπάρχει πολύς πόνος"! 

Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή ο 47χρονος από το Ρέθυμνο, που μένει στην Αθήνα και φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να είχε ηγετικό ρόλο στην απαγωγή. Στην απολογία του υποστήριξε και πάλι ότι ενεπλάκη άδικα και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του.  "Πρώτα πήγαν στον γαμπρό μου, μετά  στον αδερφό μου για να φτάσουν σε εμένα και να τους βγει η ιστορία" ανέφερε χαρακτηριστικά

Όπως έχει γράψει ήδη το cretalive, η διαδικασία γίνεται κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν επιτρεπόταν η είσοδος στην αίθουσα σε κάνεναν άλλο πλην εκείνων που σχετίζονται άμεσα με την όλη διαδικασία.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ