Δύο "στρατόπεδα" στο μνημόσυνο του Κατσίφα - Φραστική επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης!

Αντιεξουσιαστές από τη μία, υποστηρικτές του Κ.Κατσίφα από την άλλη ... και στη μέση η Αστυνομία - Συνθήματα στον τοίχο του Αγίου Μηνά

Ένα ...διαφορετικό μνημόσυνο και ατμόσφαιρα που ... μυρίζει μπαρούτι, σήμερα στο Ηράκλειο, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα, απέναντι από τον Άγιο Μηνά, όπου "παρατάχθηκαν", από τη μία μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου κι από την άλλη υποστηρικτές του Κατσίφα, με την αστυνομία να βρίσκεται στη μέση ... για παν ενδεχόμενο.

Συνθήματα ακούγονταν και από τις δυο πλευρές, ενώ το μνημόσυνο περιελάμβανε και ομιλία από το Νότη Μαριά. "Όλοι μαζί σαν γνήσιοι πατριώτες, στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα που θα συνεχίσουμε τον αταλάντευτο πατριωτικό μας αγώνα. Για να συνεχίσουμε τον αγώνα του Κωνσταντίνου" - ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Θλίψη προκαλεί, πάντως, η κίνηση κάποιων να γράψουν συνθήματα πάνω στον τοίχο του Ι.Μ.Ναού του Αγίου Μηνά.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν αστυνομικός δέχτηκε χτύπημα από άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση σώμα με σώμα, των αντιεξουσιαστών με τις αστυνομικές δυνάμεις, σε στενό πλησίον του ιερού ναού. Έγινε μια προσαγωγή.

Για να καταπραΰνει την ένταση έσπευσε στο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, ο οποίος ακολουθούσε την ομάδα των αντιεξουσιαστών προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, χωρίς ωστόσο η προσπάθειά του να συναντήσει ευήκοα ώτα. "Το κοινό σου είναι οι φασίστες, με αυτούς να πας να μιλήσεις"- του απάντησαν τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ