Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για το κρούσμα COVID στο Πανειστήμιο Κρήτης

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για το κρούσμα COVID στο Πανειστήμιο Κρήτης

Ανακοίνωση εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών αναφορικά και με το κρούσμα COVID που εντοπίστηκε όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

"Τώρα δωρεάν τέστ σε όλους τους φοιτητές" αναφέρουν συγκεκριμένα και προσθέτουν "Άμεσα να υλοποιηθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας, αύξηση των δρομολογίων και καθαριότητας!"

Όλη η ανακοίνωση

 

"Πληροφορηθήκαμε την Τρίτη 20/10 ότι ανιχνεύθηκε μέλος της φοιτητικής κοινότητας που συμμετείχε σε εργαστηριακό μάθημα της σχολής θετικό στον κορωνοιό. 

Οι φοιτητές με την στάση τους έχουν δείξει υπευθυνότητα καθώς τηρούν τα μέτρα που έχει προσδιορίσει το πανεπιστήμιο για την εξεταστική. Τώρα πρέπει η πρυτανεία με ευθύνη και του υπουργείου να κρατήσει την δική της υπεύθυνη στάση! 

Για να λυθεί το ζήτημα, χρειάζεται ΤΩΡΑ:

  • Με ευθύνη του πανεπιστημίου να  διενεργηθούν δωρεάν τέστ για τον COVID-19 σε όλους τους φοιτητές και καθηγητές που αυτές τις  μέρες παρακολούθησαν το εν λόγω μάθημα ή βρέθηκαν στο χώρο του εργαστηρίου για τον οποιοδήποτε λόγο. Να ανακοινωθεί τώρα μέρος και ώρες για τα τέστ για να προσέλθουν οι φοιτητές.
  • Με ευθύνη της Πρυτανείας και των ΚΤΕΛ να διαχωριστεί η γραμμή ΠΑΓΝΗ (νοσοκομείο αναφοράς covid-19) - Πανεπιστήμιο, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός και ο κίνδυνος μετάδωσης του ιού στο συγκεκριμένο δρομολόγιο καθώς και επίσης και η άμεση πύκνωση των δρομολογίων ανα 10 λεπτά!
  • Αμεσα να υλοποιηθούν τα μέτρα που διεκδικούν οι φοιτητικοί σύλλογοι για ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και των μέτρων για τους χώρους αναμονής των εξεταζόμενων μαθημάτων. 

Το πρωί της Τετάρτης στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην Πρόεδρο του Τμήματος  για επιπλέον ενημέρωση και για να διεκδικήσουμε άμεσα να ανακοινωθούν τα παραπάνω"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ