Εγκαινιάστηκε το Πνευματικό Κέντρο "Παναγία η Γουρνιώτισσα"

Εγκαινιάστηκε το Πνευματικό Κέντρο "Παναγία η Γουρνιώτισσα"

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ.κ. Πρόδρομος.

Με κάθε επισημότητα αλλά και ιδιαίτερα ξεχωριστή λαμπρότητα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα, τα εγκαίνια του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Γουρνών Ηρακλείου "Παναγία η Γουρνιώτισσα".

εγκαίνια Γουρνιώτισσα

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ.κ. Πρόδρομος ο οποίος επαίνεσε και συνεχάρη τον Εφημέριο π. Λεωνίδα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για το επίτευγμα και την προσπάθεια τους, αλλά και όλους τους Ενορίτες και Δωρητές και Ευεργέτες για τη συλλογική τους προσπάθεια και την αρραγή ενότητά τους στο να αποπερατωθεί το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Χωριού των Γουρνών. Ευχήθηκε από καρδιάς να καταστεί αυτό το κέντρο, κέντρο χριστιανικού φρονήματος και ανάπτυξης της ελληνορθόδοξης συνειδήσεως και αγωγής, αλλά και κέντρο κοινωνικής, ηθικής και θρησκευτικής ανατάσεως των ενοριτών.

εγκαίνια Γουρνιώτισσα

Για την ολοκλήρωση του έργου και τα όσα αυτό θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία, μίλησε ο Ιερέας Λεωνίδας Χατζάκης Εφημέριος της Ενορίας, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του κτιρίου που εγκαινιάστηκε και αναφέρθηκε στους σκοπούς της λειτουργίας του.

Απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Άγιο Θεό και την Υπέρ Αγία Θεοτόκο που μας αξίωσε να φτάσουμε σε αυτή την χαρμόσυνη ημέρα.
Ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του το γεγονός.

εγκαίνια Γουρνιώτισσα

Απηύθυνε ευχαριστίες
προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο οποίος έδωσε την άδεια και ευλογία του,
και δια χειρών του εθεμελιώθη το κτήριο,
Καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ.κ. Πρόδομο για την τέλεση των Εγκαινίων,
επίσης τον Εφημέριο της όμορης Ενορίας Άξιον Εστί Κόκκινη Χάνι π. Γεώργιο Μετοχιανάκη για την παρουσία του.
Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ιωάννη Σέγκο και τον πρώην Δήμαρχο
κ. Ιωάννη Μαστοράκη μετά των Αντιδημάρχων, Δημοτικών και τοπικών συμβούλων αυτών.

εγκαίνια Γουρνιώτισσα

Απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητές και ευεργέτες που συνέβαλλαν στην αποπεράτωση και  ολοκλήρωση του έργου και ευχαριστίες σε όλους που προσέφεραν υλικά αγαθά και προσωπική εργασία, ιδιαιτέρως στις γυναίκες του χωριού που συνέδραμαν για την δεξίωση που ακολούθησε.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ