Εγκατάλειψη του ΤΑΕ Μυλοποτάμου καταγγέλλουν οι Ειδικοί Φρουροί

Εγκατάλειψη του ΤΑΕ Μυλοποτάμου καταγγέλλουν οι Ειδικοί Φρουροί

Προηγήθηκε "θερμό" επεισόδιο σε ορεινό χωριό της ευρύτερης περιοχής

Λίγες ημέρες, μετά από ένα επεισόδιο μεταξύ ανδρών των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ και ντόπιων από την περιοχή του Μυλοποτάμου με αφορμή έναν αστυνομικό έλεγχο εντός του οικισμού, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, θέτει την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου προ των ευθυνών της.

Είχε προηγηθεί βέβαια η ένταση όταν περίπου 30 διαμαρτυρόμενοι νέοι κυρίως σε ηλικία, δεν είδαν με καλό μάτι το γεγονός ότι στελέχη του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου έκαναν έλεγχο μέσα στο χωριό, πράγμα που  έχει να συμβεί μάλλον πολλά χρόνια.

Ωστόσο, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων χειρίστηκαν με υποδειγματικό τρόπο το θέμα, όμως η κατάσταση θα μπορούσε να… εκτροχιαστεί από ορισμένους «θερμόαιμους» που έδειχναν ενοχλημένοι από το… ατόπημα της Αστυνομίας.

Σημειώνεται οτι παρόμοιοι έλεγχοι έγινα και σε άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα λοιπόν, με σχετικό υπόμνημα που εξέδωσε και κοινοποιεί και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, καταγγέλλει την εγκατάλειψη όπως αναφέρει του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου  που δημιουργήθηκε με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και δη της "βαριάς" εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο υπόμνημα που εξέδωσε αναφέρει:

Μετά το «φιάσκο» στα Ζωνιανά το 2007 με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα, ανέλαβε πρωτοβουλία το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδρύθηκε το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και δη της ¨βαριάς¨ εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Με το πέρας όμως λίγων ετών και παρά τα μεγάλα λόγια της δήθεν υποστήριξης της ανωτέρω υπηρεσίας παρατηρείται η εγκατάλειψη της. Ειδικότερα η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης, της οποίας η απουσία είναι εκκωφαντική, όχι μόνο δεν ενισχύει την ανωτέρω υπηρεσία αλλά αντιθέτως την έχει αποδυναμώσει.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας με νέο προσωπικό ώστε να είναι ικανή να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της . Εμείς σας θέτουμε πρό των ευθυνών σας, διότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να έχουμε τραυματίες συναδέλφους ή και ακόμη επανάληψη των προηγούμενων τραγικών γεγονότων με τα γνωστά δυστυχώς τραγικά αποτελέσματα, πού παρακολουθούσε όλη η Ελλάδα.

Η Ένωσή μας είναι πάντα δίπλα στους συναδέλφους μας πού υπηρετούν σε αυτή την δύσκολη από πολλές απόψεις υπηρεσία και εννοείται ότι θα συνεχίσει να το πράττει με όποιον τρόπο μπορεί.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ