Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, στα Παλαιά Ρούματα

Newsroom
Newsroom

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ιστορικός στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ιωάννης Σκαλιδάκης

Με μια λιτή τελετή ο Δήμος Πλατανιά, η Κοινότητα Παλαιών Ρουμάτων και οι Τοπικοί Φορείς τίμησαν την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης στο Μνημείο Πεσόντων των Παλαιών Ρουμάτων της Δ.Ε Βουκολιών.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων: “...οι κάτοικοι των Παλαιών Ρουμάτων έχουν γράψει τη δική τους σελίδα στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, για τον λόγο αυτό από το 2012 το Δ.Σ Πλατανιά, αποφάσισε να γίνεται εδώ ο εορτασμός της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης του Δήμου μας, εις μνήμη της συμμετοχής των προγόνων μας στην Αντίσταση, μετά από πρόταση μου...”

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ιστορικός στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ιωάννης Σκαλιδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση της Αντίστασης στην Κρήτη και στην περιοχή ειδικότερα .

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν  η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κος Γιάννης Δαράκης, ο Δημοτικός Σύμβούλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κος Ευτύχιος Μαυρογένης, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Δημήτρης Ανθούσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιών Ρουμάτων κος Λευτέρης Λουφαρδάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκής Βιβλιοθήκης κος Μανώλης Μπομπολάκης, ο τέως Δήμαρχος Βουκολιών κος Νίκος Μπομπολάκης και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. 

palaia roumata ethniki antistasi

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ