Εκκλησία της Κρήτης: "Υπενθύμιση" η εγκύκλιος για τις βαπτίσεις

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρουν στο Cretalive εκκλησιαστικές πηγές, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της εγκυκλίου

Με την πρόθεση της απλής υπενθύμισης εστάλη από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης η εγκύκλιος για τις βαπτίσεις προς τις Μητροπόλεις και τους ιερείς του νησιού, αναφέρουν εκκλησιαστικές πηγές στο Cretalive, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, έχει σταλεί και στο παρελθόν από τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης,  τόσο επί Αρχιεπισκόπου Τιμοθέου όσο και επί Αρχιεπισκόπου πρώην Κρήτης Ειρηναίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο Cretalive, η εγκύκλιος ενημερώνει και υπενθυμίζει επίσημα "όσα καταγράφονται στους Κανόνες των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και στις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων".
Σχετικά με το τμήμα της εγκυκλίου που αναφέρεται σε "έγκριση" από την οικεία Μητρόπολη, επισημαίνεται ότι το ζήτημα άπτεται στην ευχέρεια του εκάστοτε Μητροπολίτη της κάθε μητροπόλεως της Κρήτης και δεν αποτελεί δεσμευτικό στοιχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιοποίηση της σχετικής εγκυκλίου, προκάλεσε πολλές συζητήσεις και  πολλές απορίες σε πανελλαδικό επίπεδο.
Μάλιστα σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Action» ρωτήθηκε σχετικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό θρησκευτικού γάμου από όσους θέλουν να γίνουν νονοί αναρωτώμενος «τόσο αυστηρά πρέπει να είναι πλέον τα πράγματα για να απαντήσει ο κ.κ. Χρυσόστομος «ότι μπορεί να γίνουν και αυστηρότερα για την Εκκλησία της Ελλάδος». 

Στο 7:50 από το παρακάτω βίντεο η σχετική ερώτηση και η τοποθέτηση του Μητροπολίτη:

 

Η εγκύκλιος που αποτέλεσε την αφορμή να προκληθούν αντιδράσεις
 

ekklisiakritis egkyklios

 

 

Δείτε επίσης:

Σάλος με εγκύκλιο της Εκκλησίας της Κρήτης για τις βαπτίσεις - Οι ανάδοχοι που... αποκλείονται

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

κεντρική φωτογραφία: Photography Maghradze Ph από το pexels

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ