Σάλος με εγκύκλιο της Εκκλησίας της Κρήτης για τις βαπτίσεις - Οι ανάδοχοι που... αποκλείονται

Newsroom
Newsroom

Το "πράσινο φως" από την Αρχιεπισκοπή ή την Μητρόπολη, οι απαγορεύσεις και οι υπεύθυνες δηλώσεις των ενδιαφερομένων

Πολλές συζητήσεις, ένθεν κακείθεν, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η δημοσιοποίηση εγκυκλίου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, που φέρει ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου και βάζει "σκληρούς" περιορισμούς στην τέλεση μυστηρίων βάπτισης

Ειδικότερα, με βάση τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, πλέον οι βαπτίσεις θα τελούνται αφού προηγηθεί "έγκριση" από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης ή την οικεία Μητρόπολη. 
Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στα "απαιτούμενα" δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς, περιλαμβάνεται "υπεύθυνη δήλωση" στην οποία να αναφέρεται ότι "ο ανάδοχος είναι χριστιανός ορθόδοξος" και ότι, "αν είναι έγγαμος έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο"! Η υπεύθυνη δήλωση μάλιστα πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι "η αναδοχή νεοφώτιστων από ανάδοχους έγγαμους που δεν έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο, αλλά μόνο πολιτικό απαγορεύεται παντελώς"! 


Δείτε την σχετική εγκύκλιο, που απευθύνεται στις Μονές και τις Ενορίες και δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος

Εγκύκλιος Αρχιεπισκοπής


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ