Εκρηκτική αύξηση στο ιικό φορτίο στον Άγιο Νικόλαο - Τι λέει ο δήμαρχος

Εκρηκτική αύξηση στο ιικό φορτίο στον Άγιο Νικόλαο - Τι λέει ο δήμαρχος

Εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου έδειξαν οι μετρήσεις στα λύματα σύμφωνα με την έκθεση του εθνικού δικτύου επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου έδειξαν οι μετρήσεις στα λύματα σύμφωνα με την έκθεση του εθνικού δικτύου επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με αυτήν, παρατηρείται αύξηση κατά 360% στο ιικό φορτίο στον Άγιο Νικόλαο.

Την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021 παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές ή οριακές μεταβολές σε σχέση με την εβδομάδα 5 – 11 Απριλίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 8 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Σημαντικά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε 3 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο (+120%), στην Περιφέρεια Αττικής (+171%) και στον Άγιο Νικόλαο (+360%).

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Αντώνης Ζερβός, δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σημείωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή δεν είναι ανησυχητική παρά τα κρούσματα που έχουν βρεθεί, ωστόσο «θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε πάρα πολύ».

«Η αύξηση του ιικού που ποσοστιαία μπορεί να μπορεί να είναι τεράστια όπως εμφανίζεται από τις μετρήσεις που γίνονται, σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι η αντίστοιχη».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στον Άγιο Νικόλαο τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι 34, με τον κ. Ζερβό να παραμένει καθησυχαστικός.

Δείτε επίσης:

Κορωνοϊός: +360% αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα στον Άγιο Νικόλαο! 

 

126 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Κορωνοϊός: 3.789 νέα κρούσματα και 87 θάνατοι – Στους 847 οι διασωληνωμένοι

Χανιά: Δύο νεκροί από επιπλοκές του κορωνοϊού μέσα σε λίγες ώρες

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και την Ελλάδα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ