Εκστρατεία των πολιτών για το Ενετικό Λιμάνι

Μαζεύουν ηλεκτρονικές υπογραφές στα social media

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων του Ηρακλείου απέναντι στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Ενετικού Λιμένα. Μετά τα επαγγελματικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον χώρο του λιμανιού, έντονη είναι η ανησυχία και πολλών άλλων δημοτών οι οποίοι ξεκίνησαν εκστρατεία αρχής γενομένης από τα social media.

Στο Facebook συστάθηκε ομάδα από την "Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Ενετικού Λιμανιού του Ηρακλείου" με την ονομασία "Όχι στην πώληση του Ενετικού Λιμανιού του Ηρακλείου", ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στην πλατφόρμα Avaaz συλλογή ψηφιακών υπογραφών.

Σε σχετική ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας Πολιτών" επισημαίνονται τα εξής:

"Πρόσφατα δημοσιεύματα  «υπερήφανα» προβάλλουν την  επικείμενη  πώληση του λιμανιού του Ηρακλείου ως μια από καιρό εκκρεμότητα του ΤΑΙΠΕΔ και ευκαιρία αξιοποίησης του εμπορικού λιμανιού της πόλης μας  και  δεν αναφέρουν ότι  το πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου που πρόκειται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια, συμπεριλαμβάνει και το ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ του Ηρακλείου!

Σύμφωνα με το χαρτοφυλάκιο επικείμενων έργων του ΤΑΙΠΕΔ (https://www.hradf.com) η προκήρυξη πώλησης του προγραμματίζεται να δημοσιευθεί άμεσα και προς το παρόν δεν έχει εξαιρεθεί κανένα περιουσιακό στοιχείο που βρίσκεται υπό τη Διαχείριση του Ο.Λ.Η.

Το ιστορικό σύμβολο του Ηρακλείου, το λιμάνι του Χάνδακα, προστάτης επί αιώνες από εχθρούς, από καιρούς, από το θόρυβο της πόλης, οικοδεσπότης των ανθρώπων του, τόπος αναψυχής, εργασίας, συνάντησης και διαφυγής, σημείο  πολιτισμού, τουρισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, αυτή τη στιγμή είναι απλά μια αναφορά, ένα «bullet»  σε ένα μονοσέλιδο επενδυτικό πλάνο.

Διεκδικούμε ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από το προς πώληση πακέτο του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και για την υποχρέωση μας να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές αλώβητη από οικονομικά συμφέροντα".

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ