ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Καμία συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Καμία συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς που θα δεχτούν πιέσεις

Να μην προχωρήσουν σε καμία συνεδρίαση για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων στις οποίες διδάσκουν, καλεί η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στο μέτρο της αξιολόγησης. 

Πιο συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ προς τους εκπαιδευτικούς επισημαίνονται τα εξής:

"Μετά την απόφαση του εφετείου ενημερώνουμε τον κλάδο για τα εξής:

1. Τις επόμενες ημέρες δεν προχωράμε σε καμία συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Θα αποφασίσουμε συλλογικά και οργανωμένα, οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία μας τη στάση του κλάδου. Κανένας να μην προστρέξει σε συνεδριάσεις των Συλλόγων. Το σωματείο έχει κηρύξει κυλιόμενες στάσεις εργασίας( διευκολυντικές στο ωράριο του κάθε συναδέλφου) για όσους συναδέλφους δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες.

2. Από την ίδια την Υπουργική Απόφαση δεν προβλέπεται καμία ειδική συνεδρίαση των Συλλόγων για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας μετά τις 10 Οκτωβρίου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία. Άρα και τυπικά οι διευθυντές δεν μπορούν να καλέσουν σε αυτές τις συνεδριάσεις".

Νέα συνέλευση την Πέμπτη

Οι επόμενες δράσεις της ΕΛΜΕ Ηρακλείου θα καθοριστούν στην επικείμενη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου.  Στη σχετική ανακοίνωση της ένωσης επισημαίνονται τα εξής:

"Η διαμόρφωση των συνθηκών της μαζικής αντίστασης των συναδέλφων στην Ποινικοποίηση των Αγώνων μας και την Απαγόρευση(!) της συνδικαλιστικής δράσης · Η ανάπτυξης της πάλης μας για ΣΥΝΕΧΕΙΑ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ από τη διαδικασία της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΛΥΣΗΣ των εργασιακών, μορφωτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας
 Συνάδελφοι, η πρόσφατη Γ.Σ των προέδρων των ΕΛΜΕ (16/10) απέδειξε- με την πλειοψηφία του ΟΧΙ στην Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-Ιδιωτικοποίηση Απομόρφωση των λαϊκών στρωμάτων-ότι έχει και τη δύναμη και τη θέληση να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ στον αντιδραστικό νόμο 4823/21, 4692/20 κλπ, αλλά και στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων που διαλύουν τις μορφωτικές, εργασιακές, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις. Η μη διασφάλιση του απαιτούμενου αριθμού (2/3) για την λήψη της απόφασης της Συνέχειας της Απεργίας -Αποχής ΔΕΝ είναι τεκμήριο υποχώρησης της βάσης του κλάδου, ούτε ένδειξη αποδοχής των βάρβαρων μέτρων.
Η Γ.Σ της ΟΛΜΕ στο γενικό της αποτύπωμα επιβεβαίωσε τόσο την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και την αγωνιστική διάθεση της πλειοψηφίας της βάσης του κλάδου, όπως αναδείχτηκε στα πολύ μαζικά συλλαλητήρια της 11η Οκτώβρη, αλλά και στο υψηλό ποσοστό της απεργίας.
Η πολιτική της κυβέρνησης έχει στόχο τόσο τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, όσο και την κατάργηση του συλλόγου, της μονιμότητας, της εργασιακής δημοκρατίας , της παιδαγωγικής ελευθερίας και την επιβολή των νόμων της αγοράς στην εκπαίδευση.
Απέναντι σε μια τέτοια αντιδραστική πολιτική, ο κλάδος μας στάθηκε όρθιος, αντιστάθηκε και αντιστέκεται καθημερινά
Στη βάση αυτή και με στόχο την Επανασυσπείρωση των εκπαιδευτικών στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ για την Απόκρουση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ του ΑΓΩΝΑ μας ενάντια στο βάρβαρο μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και της ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της συνδικαλιστικής δράσης και γενικά της συλλογικής πάλης, απευθύνουμε μαζική πρόσκληση συμμετοχής των συναδέλφων στη Γ.Σ της ΕΛΜΕ "

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ