Ένας στη φυλακή, ένας ελεύθερος και ένας "στην αναμονή" για τις δύο "φουρνιές" μεταναστών

Newsroom
Newsroom

Με δύο πλοιάρια έφθασαν, χθες, σε Τρεις Εκκλησιές και Τυμπάκι, 79 και 32 μετανάστες

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 19χρονος που κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών, για την υπόθεση μεταναστών στις Τρεις Εκκλησιές, στα νότια του Ηρακλείου, μαζί με έναν 17χρονο ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χθες. Σήμερα, ο 19χρονος Αιγύπτιος απολογήθηκε και προφυλακίστηκε.

Την ίδια ώρα για τη δεύτερη "φουρνιά" μεταναστών, που αφίχθηκαν στο Τυμπάκι, ο συλληφθείς ως διακινητής ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι στις Τρεις Εκκλησιές έφτασαν, χθες το πρωί, 79 μετανάστες, ενώ λίγες ώρες αργότερα 32 μετανάστες με ενα μικρό σκάφος, βγήκαν στη θέση "Αφραθιά", δίπλα από το στρατόπεδο Τυμπακίου στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου.

μετανάστες διακίνηση φουρνιά Τυμπάκι Δήμος Φαιστού Ηράκλειο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού για τους μετανάστες στον Αφραθιά, "μετά την έγκαιρη ενημέρωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου - Λ/Σ Κοκκίνου Πύργου, ο Δήμος Φαιστού ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημερώνοντας το Α.Τ Φαιστού ώστε να δρομολογήσει όλες τις αναγκαίες και προβλεπόμενες ενέργειες για την ασφαλή διαχείριση των μεταναστών. 

Η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Παράρτημα Μοιρών, παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους μετανάστες, ενώ διασφάλισε και την παροχή των απαραίτητων εφοδίων, όπως νερό και τρόφιμα. Η διοικητική μέριμνα των συνανθρώπων μας συνέβαλε σημαντικά στην ομαλή διαχείριση της κατάστασης ενώ η μέχρι τώρα ενημέρωση είναι ότι όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους. Κατόπιν δρομολογήθηκε η ασφαλή μεταφορά των μεταναστών σε χώρο φιλοξενίας του Λιμένα Ηρακλείου.

Ο Δήμος Φαιστού εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου - Λ/Σ Κόκκινου Πύργου,  τους αστυνομικούς υπαλλήλους του Α.Τ Φαιστού, και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Παράρτημα Μοιρών,  για την άμεση κινητοποίηση και αποτελεσματική ανταπόκριση προς τους συνανθρώπους μας".

 

 

Δείτε επίσης:

Νέα "καραβιά" μεταναστών στα νότια του Ηρακλείου

Δύο οι διακινητές των προσφύγων που εντοπίστηκαν στις Τρεις Εκκλησιές

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ