Ενώπιον της δικαιοσύνης για τους εκβιασμούς και την τοκογλυφία

Newsroom
Newsroom

Στο Δικαστικό Μέγαρο οδηγήθηκαν οι 8 συλληφθέντες που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι 8 συλληφθέντες για το κύκλωμα τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτη. Οι συλληφθέντες, κάτω από ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα εμφανίστηκαν ενώπιον της Εισαγγελέα Ηρακλείου που μελετά την ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση της εγκληματικής ομάδας.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος 10 ατόμων, ωστόσο στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι 8, τέσσερις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η εγκληματική ομάδα, η οποία λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων, προέβαινε σε εξωτραπεζικούς -ιδιωτικούς δανεισμούς διαφόρων χρηματικών ποσών με τοκογλυφικούς όρους ενώ σε περίπτωση που δεν καταβάλλονταν οι τόκοι ή το δανειζόμενο κεφάλαιο, προχωρούσαν στην είσπραξη τους με εκβιαστικά μέσα όπως απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής των δανειοληπτών-θυμάτων τους, γεγονός που απέτρεπε τους δανειολήπτες στην καταγγελία των σε βάρους τους πράξεων.

Από την έως τώρα έρευνα, με την συνδρομή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής, έχουν εξακριβωθεί τριάντα περιπτώσεις δανεισμού ατόμων ενώ διαπιστώθηκαν εισροές -εκροές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων και η παράνομη νομιμοποίηση τους μέσω εξαργύρωσης κουπονιών ΟΠΑΠ, χρηματοδότησης νομιμοφανών επιχειρήσεων, όπως ανέγερσης πολυτελών κατοικιών, αγοράς άνω των 30 οχημάτων ενοικίασης, ίδρυσης εταιρειών εισαγωγής εμπορίας αυτοκινήτων με ανύπαρκτες έδρες.

Σημαντικό ρόλο για να αρχίσει να ξετυλίγεται το "κουβάρι" της υπόθεσης, έπαιξε η κινητοποίηση, πριν λίγο διάστημα, των αρχών για την εξαφάνιση νεαρού επιχειρηματία, που είχε αφήσει σημείωμα, το οποίο προκάλεσε αγωνία για την τύχη του. 
Υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε πέσει θύμα τοκογλύφων και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ήταν ένας από αυτούς που περιλαμβάνονται στην τωρινή δικογραφία που φέρεται να απαιτούσε το 50% της επιχείρησης του νεαρού, για να "κλείσουν τους λογαριασμούς τους".

Φωτογραφία από ΕΡΤ Ηρακλείου

Διαβάστε επίσης:

Το "μισό Ηράκλειο" στα "πλοκάμια" του κυκλώματος τοκογλυφίας

Υπόθεση τοκογλυφίας: Έτρωγαν «σάρκες», ζούσαν σε επαύλεις, κυκλοφορούσαν με πόρσε!

Κύκλωμα τοκογλυφίας: Διακινηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, 8 συλλήψεις

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ