Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα τέλη στις λαϊκές αγορές- Δείτε βίντεο

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Πέρασε κατά πλειοψηφία το θέμα από το Σώμα

Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου κατά τη συζήτηση για την αύξηση στα τέλη στους πάγκους των εμπόρων και παραγωγών στις λαϊκές αγορές.

Έμποροι και παραγωγοί που βρέθηκαν στη Λότζια εκδήλωσαν την έντονη αντίδραση τους κατά την εν λόγω συζήτηση της αύξησης στο Σώμα ζητώντας παράλληλα το θέμα να αποσυρθεί αυτή τη στιγμή, να γίνει διαβούλευση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των ιδίων και έπειτα με ηρεμία να αποφασιστεί το ύψος των αυξήσεων αφού πρώτα τόνισαν ότι επί της αρχής δεν είναι αντίθετοι στις αυξήσεις.

Οι πρόεδροι των λαϊκών αγορών τόνισαν επίσης το ζήτημα για τα ανταποδοτικά τέλη λέγοντας ότι δεν υπάρχουν χημικές τουαλέτες, δεν υπάρχει καθαριότητα και είναι ανοικτά πολλά ζητήματα για τους εμπόρους και παραγωγούς καθώς επιβαρύνονται επιπλέον με 500 ευρώ το χρόνο.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αγριμανάκης σε προσωπικό τόνο είπε ότι «σέβομαι και τιμώ την αγροτιά γιατί είμαι γιος αγρότη και ο πατέρας μου χάθηκε στα χώματα».

Αναγνώρισε επίσης ότι όντως δεν προηγήθηκε διαβούλευση για το θέμα και εξήγησε ότι ο λόγος που δεν έγινε αυτό είναι γιατί υπάρχουν έκτακτες συνθήκες και μεγάλη πίεση χρόνου για την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

«Όμως θέλουμε σε κάθε περίπτωση να εδραιώσουμε μία σχέση συνεργατική και να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα που έχουν οι έμποροι των λαϊκών αγορών. Στόχος είναι ο εξορθολογισμός του εμπορίου στις λαϊκές αγορές καθώς το 25% από τις εισπράξεις επιστρέφεται στην Περιφέρεια», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι «το θέμα των λαϊκών χρήζει πολλής δουλειάς ώστε να κάνουμε την δουλειά των εμπόρων και των παραγωγών καλύτερη. Αλλά δεν μπορώ να απολογηθώ για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα αφού είμαι ενάμιση μήνα αντιδήμαρχος. Η βάση των 4 ευρώ δεν νομίζω ότι είναι απαγορευτικό πόσο για την εύρυθμη λειτουργία σας. Είναι όμως μία άκρως έκτακτη συνθήκη και δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι μόνο για το οικόπεδο της λαϊκής των Πατελών ο δήμος πληρώνει 80.000 ευρώ ανά έτος και απασχολούνται 4 μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου και 2 ως έκτακτο προσωπικό. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει η καθαριότητα, η περισυλλογή των απορριμμάτων που καλύπτει ο δήμος.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Καραμαλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των αυξήσεων για τα αγαθά που χρησιμοποιούν οι αγρότες στην παραγωγή των προϊόντων τους. «Έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τα έξοδα για την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων και νομίζω ότι δεν μπορούν να επιβαρυνθούν περαιτέρω. Διαφωνούμε με το θέμα» είπε συγκεκριμένα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν επίσης και οι εισηγήσεις τόσο της Μαρίας Καναβάκη όσο και της Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Το θέμα της αύξησης των τελών στις λαϊκές αγορές ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την παράταξη του Αλέξη Καλοκαιρινού και συνεπώς τα τέλη πλέον διαμορφώνονται στο 1,50 ευρώ ανά τρέχον μέτρο για κάθε πάγκο.

 

 

Δείτε επίσης:

Έρχονται αυξήσεις για τους πάγκους στις λαϊκές αγορές

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ