Επαφές στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τον Μάξιμο Σενετάκη

Με την ηγεσία του υπουργείου και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος συναντήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ

Η αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού ήταν άλλη μια προεκλογική δέσμευση της ΝΔ που υλοποιήθηκε, επιβεβαιώνοντας ότι ό,τι λέμε το εννοούμε, και πως τα λόγια γίνονται πράξη”.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης μετά τη συνάντηση που είχε στο Κερατσίνι με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι “η μείωση των μεταναστευτικών ροών ήταν ζήτημα πολιτικής απόφασης και εθνικής επιλογής. Για αυτό και όσοι υποστήριζαν πως τα θαλάσσια σύνορα δεν μπορούν να φυλαχτούν, διαψεύστηκαν. Το Λιμενικό Σώμα με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης συνέβαλε καθοριστικά ώστε ο αριθμός των μεταναστευτικών ροών να μειωθεί κατά 80%.”. “Αξίζετε συγχαρητήρια όλοι σας” είπε ο βουλευτής της ΝΔ στον Αρχηγό και συμπλήρωσε: “Αποδείξατε ότι είστε οι φρουροί των ακτών μας”.

Ο Αντιναύαρχος από την πλευρά του, σημείωσε ότι τα στελέχη του Λιμενικού επιτελούν το εθνικό τους καθήκον κάτω υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. “Η τουρκική προκλητικότητα μας υποχρεώνει να βρισκόμαστε σε υψηλή επαγρύπνιση με αποτέλεσμα την καταπόνηση έμψυχου δυναμικού και μέσων”.

Αυτός είναι και ο λόγος που επανασχεδιάζεται το οργανόγραμμα του Λιμενικού Σώματος. Οι δυνάμεις αναδιατάσσονται και το Σώμα ενισχύεται με νέα μέσα.

Μάλιστα ο κ. Σενετάκης ο οποίος έθεσε στον Αρχηγό την επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του γηρασμένου στόλου που διατίθεται στην Κρήτη, έλαβε την διαβεβαίωση ότι η Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου σχεδιασμού και μέχρι το Μάιο θα αποσταλεί στην Κρήτη ένα ολοκαίνουργιο σκάφος, το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητά την αποτελεσματικότητα της δύναμης του Λιμενικού στο νησί και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Σενετάκης επανέφερε το θέμα του κτιριακού προβλήματος του Λιμεναρχείου στο Ηράκλειο και την ανάγκη εύρεσης μιας λύσης, την οποία οι δυο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Ακτή Βασιλειάδη, ο κ. Σενετάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στον οποίο ευχήθηκε να ξεπεράσει εντελώς την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, καθώς και τον νέο υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ