Επαναφορά μειωμένης φοιτητικής κάρτας απεριορίστων μεταφορών

Newsroom
Newsroom

Ικανοποίηση στους κόλπους των φοιτητικών συλλόγων

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης σχετικά με την επαναφορά της μειωμένης φοιτητικής κάρτας απεριορίστων μεταφορών, αναφέρει:

"Ήδη από τα μέσα της εξεταστικής του Σεπτέμβρη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν ξεκινήσει γύρους κινητοποιήσεων για τις φοιτητικές παροχές.

Η ελλιπής μέριμνα στο Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνδυασμό με την κατάσταση στην πόλη των Χανίων αλλά και το κύμα ακρίβειας που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο χρόνο, δημιουργούν μια οριακή κατάσταση για τις σπουδές μας.

Η απαξίωση της φοιτητικής μέριμνας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ στα πανεπιστήμια όπου ιδιωτικοποιεί πτυχές του δημοσίου πανεπιστημίου και ανοίγει την πόρτα για την κατάργηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είναι γεγονός άλλωστε ότι η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα την περιστολή των φοιτητικών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων και όχι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους!

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, η σταγόνα που ξεχείλυσε το ποτήρι ήταν η κατάργηση της φοιτητικής κάρτας μεταφορών, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε 40 ευρώ τον μήνα για την μεταφορά μας στο ίδρυμα, ενώ μέχρι πέρσι η τιμή της ήταν 17 ευρώ. 

Αφού μετά από επανειλλημένες παραστάσεις διαμαρτυρίας στην πρυτανεία δεν πήραμε καμία απάντηση για το ζήτημα, στις 25/10 πραγματοποίηθηκε μαζικότατη κινητοποίηση με τη συμμετοχή 100+ φοιτητών από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Ενιαίου, ΑΡ.ΜΗΧ. και ΗΜΜΥ  στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης! Για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες κινητοποιήσεων των Φοιτητικών Συλλόγων, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ο υπεύθυνος των ΚΤΕΛ Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης και η Πρυτανεία!

Για κακή τους τύχη όμως οι σύλλογοι ήταν εκεί, όπου με τη μαζική τους παρουσία και παλμό κατέθεσαν τα αιτήματά τους στο τραπέζι «σπάζοντας» τα εμπόδια που έθετε η πρυτανεία στο να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ των ΚΤΕΛ και του ιδρύματος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πιέσεις των φοιτητών, υπήρξε δέσμευση από την μεριά της Περιφέρειας ότι θα εκδόσει την απαραίτητη βεβαίωση ούτως ώστε να ξεπεραστεί το γραφειοκρατικό κόλλημα και ανανεωθεί η μηνιαία και μειωμένη φοιτητική κάρτα. Αφού, άπαντες στο τραπέζι δεσμεύτηκαν την λύση του προβλήματος μας διαβεβαίωσαν πώς το ζήτημα θα συζητηθεί και με την δημοτική αρχή.

Σε συνέχεια οι φοιτητικοί σύλλογοι προέβησαν σε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων όπου μας έγινε γνωστό πώς οι αρμόδιοι φορείς όντως συναντήθηκαν και δεσμεύτηκαν να λύθεί το ζήτημα.

ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ!

Έγινε λοιπόν ξεκάθαρο ότι το συλλογικό μας όργανο είναι αυτό που μας εξασφαλίζει νίκες μέχρι και για την καθημερινή διαβίωση μας, καθώς η συλλογική δράση των φοιτητών και η πίεση η οποία παράγουν εξασφάλισε μειωμένο κόστος μεταφοράς το οποίο για καιρό τώρα δεν ήταν δεδομένο!

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την εκπαίδευση του υποβαθμίζουν τα δικαιώματά μας, εντατικοποιούν τις σπουδές μας και διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο φοιτησης"!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ